ΤΟΠΙΚΑ

Εφαρμογή «Big brother» σε σχολείο του Βόλου

εφαρμογή-big-brother-σε-σχολείο-του-βόλου-117666

Κοπάνα από το σχολείο; Ανάρμοστη συμπεριφορά; Χαμηλές επιδόσεις στα μαθήματα; Οι γονείς των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Βόλου θα έχουν πλήρη και σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση σε ό,τι αφορά το παιδί τους τις ώρες που είναι στο σχολείο ή απουσιάζει από αυτό χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν. Όλα μέσω μιας εφαρμογής που μπορούν να κατεβάσουν στο κινητό τους, μέσω της οποίας θα μπορούν να έχουν ενημέρωση από τους καθηγητές σε πραγματικό χρόνο αν το παιδί τους είναι στο μάθημα ή έκανε… κοπάνα, αν έκανε φασαρία ή αν ήταν διαβασμένο για το μάθημα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την εφαρμογή δημιούργησε γονέας μαθητή του 9ου Γυμνασίου Βόλου, γραφίστας στο επάγγελμα, ο κ. Ζήσης Καπουράνης, μαζί με τον συνεργάτη του προγραμματιστή Δημήτρη Ζαφείρη. Την εφαρμογή, που είναι πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα -και κυρίως στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης-, παρέδωσαν δωρεάν στη διεύθυνση του σχολείου, προκειμένου να εφαρμοστεί πιλοτικά για το σύνολο των μαθητών του σχολείου σε όλες τις τάξεις.

«Η δημιουργία της εφαρμογής προέκυψε ως προσωπική ανάγκη αλλά και λόγω της ενασχόλησής μου με την τεχνολογία. Μέσα από την εφαρμογή στόχος είναι να φέρουμε σε επαφή τους καθηγητές με τους γονείς και τους μαθητές. Κατεβάζοντας την εφαρμογή στο κινητό τους, οι γονείς θα πρέπει να κάνουν login και με την προσωποποίηση του γονέα ξεκινά η επικοινωνία και ενημέρωση που μπορεί να είναι αμφίδρομη. Ο γονέας θα ενημερώνεται είτε μέσω μηνύματος είτε μέσω απλής γνωστοποίησης για τις απουσίες των παιδιών, τη συμπεριφορά, την απόδοση στο σχολείο. Και αντίστροφα ο γονιός μπορεί να ζητήσει ενημέρωση. Επίσης, μέσω της ίδιας πλατφόρμας μπορεί ο καθηγητής να αναρτά τη σχολική ύλη του μαθήματος για την επόμενη ημέρα», περιγράφει ο κ. Καπουράνης.

Σε αρχική φάση η εφαρμογή διατίθεται για κινητά android και θα επεκταθεί και για iphone.

«Δουλεύω την εφαρμογή από το περασμένο καλοκαίρι», ανέφερε ο κ. Καπουράνης. Μάλιστα, η παράδοση της εφαρμογής έρχεται να συμπέσει με υπουργική απόφαση, βάσει της οποίας τα σχολεία καλούνται να ενημερώνουν με μηνύματα τους γονείς των μαθητών για τις απουσίες τους στο σχολείο.

Χθες η εφαρμογή παρουσιάστηκε στους γονείς των μαθητών του σχολείου και άμεσα θα λειτουργήσει. «Πρόκειται για μια καινοτόμα εφαρμογή που μας επιτρέπει να έχουμε καθημερινή επαφή με τους γονείς των μαθητών μας. Και θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο σχολείο μας, στο πλαίσιο και των αλλαγών που γίνονται στον χώρο της εκπαίδευσης και που αφορούν και στη συνεχή ενημέρωση των γονέων για τις απουσίες των μαθητών, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που μας κοινοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες», τόνισε η διευθύντρια του σχολείου, Νίκη Χατζηκυριάκου.

«Η εφαρμογή θα βοηθήσει τους γονείς να ενημερώνονται. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της σύγχρονης λειτουργίας του σχολείου. Και ταυτόχρονα η συνεχής ενημέρωση των γονέων θα αποτρέπει τα παιδιά από απουσίες», σχολίασε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων μαθητών του 9ου Γυμνασίου Βόλου, Διονύσης Μυλωνάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου