ΤΟΠΙΚΑ

Μαζικές αγωγές εργαζόμενων των δήμων για δώρα και άδειες

μαζικές-αγωγές-εργαζόμενων-των-δήμων-198393

Σε μαζικές αγωγές προχωρούν εργαζόμενοι των δήμων της Μαγνησίας, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, προκειμένου να διεκδικήσουν τον 13ο και 14ο μισθό που κόπηκε με Νόμο από το 2012. Πρόκειται για τα δώρα Πάσχα – Χριστουγέννων αλλά και τα επιδόματα αδείας που έγιναν… θυσία στον βωμό των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας, με τους εργαζόμενους να χάνουν δύο μισθούς.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ηδη από χθες μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, περιφέρονται από υπηρεσία σε υπηρεσία, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για την απόφαση που λήφθηκε να κατατεθούν μαζικές αγωγές, για να διεκδικηθούν οι μισθοί που κόπηκαν από τους μόνιμους και αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσε που διένεμε ο Σύλλογος, η συμμετοχή των εργαζομένων είναι προαιρετική.

Σε κάθε όμως περίπτωση, από σήμερα, Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, θα βρίσκεται στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο του Βόλου, εκπρόσωπος δικηγόρου προκειμένου να ενημερώνει και να κάνει δεκτές αιτήσεις. Οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται απευθείας από αύριο και μέχρι την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ για τον καθένα, και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν αντίγραφο ταυτότητας πάνω στο οποίο θα αναγράφεται το ΑΦΜ καθενός, αντίγραφο μισθοδοσίας είτε του 2016 είτε του 2017 και το ποσό των 15 ευρώ.

Από χθες, εργαζόμενοι άρχισαν να απευθύνονται στην οικονομική υπηρεσία αναζητώντας αντίγραφα μισθοδοσίας, προκειμένου να καταθέσουν αγωγές.

Πολλοί έχουν εκφράσει τη διάθεση να καταθέσουν αγωγές και να διεκδικήσουν τα δώρα και τα επιδόματα που περικόπηκαν στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας. Επικαλούνται μάλιστα αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους σε άλλους δήμους της χώρας, αλλά και πρόσφατη δικαίωση των 10 πρώτων εργαζομένων του Δήμου Βόλου που έλαβαν τον περασμένο Σεπτέμβριο το επίδομα των 176 ευρώ.

«Εμπαιγμό» καταγγέλλει η ΔΑΣ

Με αφορμή την κίνηση της πλειοψηφίας του Συλλόγου, η παράταξη της ΔΑΣ καταγγέλλει εμπαιγμό των εργαζομένων. «Η πλειοψηφία του συλλόγου, μετά τον τράκο που έπαθε με το γάλα και τα μέσα ατομικής προστασίας και την προσπάθεια να καπηλευτεί αγώνες της ΔΑΣ, άρχισε να μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια εμπαίζοντας για μία ακόμη φορά τους εργαζόμενους, θεωρώντας τους ιθαγενείς. Αντί να οργανώσει τον αγώνα απέναντι στα μέτρα-σφαγή της τρίτης αξιολόγησης, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το χτύπημα στο ιερό δικαίωμα της απεργίας, υπονομεύει την αυριανή πανελλαδική γενική απεργία.

Ως παράταξη δεν θα σταθούμε εμπόδιο σε κανέναν εργαζόμενο να διεκδικήσει εφόσον το πιστεύει τα δώρα και επιδόματα. Εχουμε όμως χρέος να του πούμε ότι θα πρέπει να διεκδικήσει με όρους κινήματος τη ζωή του. Όλα τ’ άλλα είναι αυταπάτες που καλλιεργούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που ακολουθούν τον δρόμο του συμβιβασμού», επεσήμανε η Γ.Γ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑΜ Εύη Καρυδάκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου