ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πίεση

πίεση-199049

Στα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας μεταφέρθηκε η πίεση των δημοτών, που παρέλαβαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα «μπιλιετάκια» του Δήμου Βόλου και κλήθηκαν να πληρώσουν παλιές κλήσεις, από το 2008 και μετά. Δημότες που αμφισβήτησαν τα «μπιλιετάκια» της οικονομικής υπηρεσίας, κατέφυγαν στα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να λάβουν αντίγραφο των κλήσεων που κλήθηκαν να πληρώσουν έως και εννέα χρόνια μετά, και στην υπηρεσία σημειώθηκε το αδιαχώρητο.

Όπως φαίνεται στον απολογισμό της μηνιαίας δραστηριότητας της Δημοτικής Αστυνομίας, 780 άτομα εξυπηρετήθηκαν εντός της υπηρεσίας, ενώ 625 πολίτες εξυπηρετήθηκαν τηλεφωνικώς. Δεδομένης της «κίνησης» διαμαρτυρόμενων πολιτών που αναζητούσαν παλιές κλήσεις, περιορισμένες ήταν οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στους δρόμους για παράνομη στάθμευση.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 392 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 279 αφορούσαν στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και οι 112 για παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η υπηρεσία επιλήφθηκε επίσης για 12 καταγγελίες, ενώ προχώρησε σε 14 αυτοψίες.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου