Αγώνας για προσφορά, όχι ελεημοσύνη

αγώνας-για-προσφορά-όχι-ελεημοσύνη-202601

Μία σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνουν σήμερα μαθητές στον Κισσό Πηλίου. Παιδιά ηλικίας δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, διοργανώνουν τον δεύτερο κατά σειρά μαθηματικό διαγωνισμό για μαθητές, με φιλανθρωπικό σκοπό.

Διοργανωτές και πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι μαθητές. Θα διαγωνιστούν σε ένα όχι και τόσο αγαπημένο για την πλειοψηφία των μαθητών μάθημα, που έχει τις δυσκολίες του. Μάλιστα για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα χρειαστεί να καταβάλουν το ποσό των 2 ευρώ.

Όμως όλοι τον περίμεναν πώς και πώς. Ο λόγος δεν είναι ποιος θα βγει πρώτος στον διαγωνισμό. Τα έσοδα της διοργάνωσης είναι για φιλανθρωπικό σκοπό. Και συγκεκριμένα θα διατεθούν στο Ιδρυμα Ασπρες Πεταλούδες.

Οι μαθητές θα μπορούσαν να κάνουν απλώς την κίνηση να συγκεντρώσουν τα χρήματα. Επέλεξαν όμως τον δύσκολο δρόμο… για να στείλουν το δικό τους μήνυμα: όχι της ελεημοσύνης αλλά της φιλανθρωπίας και της προσφοράς μέσα από αγώνα.

Του δικού τους αγώνα, που για ορισμένους μαθητές δεν εξαντλείται στη συμμετοχή στον πρωτότυπο διαγωνισμό.

Με αφορμή τον διαγωνισμό, στον Κισσό εκτυλίσσονται συγκινητικές στιγμές. Μαθητικά συμβούλια συγκαλούνται, ανοίγουν τα ταμεία τους για να προσφέρουν ό,τι μπορούν παραπάνω, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά το ίδρυμα.

Αλλά και από μόνοι τους οι μαθητές κάνουν τις προσφορές τους. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα μαθητή, που πήγε στο μίνι μάρκετ του χωριού. Είχε το χαρτζιλίκι του για να αγοράσει κολατσιό. Κρουασάν ζητούσε η όρεξή του… όταν όμως ζύγισε τη δική του ανάγκη και την ανάγκη των παιδιών στις Ασπρες Πεταλούδες, και στο ταμείο πλήρωσε την αξία για ένα κουτί γάλα. Και το έδωσε στη δασκάλα του, με την «εντολή» να πάει στα παιδιά του ιδρύματος.

Οι μαθητές δείχνουν τον δρόμο της πραγματικής φιλανθρωπίας και της προσφοράς. «Δάσκαλός» τους, ήταν ο Παντελής Στιβαχτής, ένας άνθρωπος της περιοχής με πλούσιο κοινωνικό έργο και προσφορά σε όποιον είχε ανάγκη. Στη μνήμη του «αθόρυβου» φιλάνθρωπου είναι άλλωστε αφιερωμένος ο σημερινός διαγωνισμός, κόντρα σε όσους επιχείρησαν να αμαυρώσουν την πρωτοβουλία των παιδιών του χωριού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου