ΤΟΠΙΚΑ

Πληρώνονται για το γάλα οι εργαζόμενοι το αργότερο έως 10 Δεκεμβρίου

πληρώνονται-για-το-γάλα-οι-εργαζόμενο-223531

Στις 27 Νοεμβρίου ή το αργότερο έως 10 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν στους περίπου 600 δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου Βόλου τα χρήματα για το γάλα που δεν έλαβαν το εννεάμηνο του 2013 από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Για το παραπάνω διαβεβαίωσε χθες η διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, Βάσω Παπαδανιήλ, επιβεβαιώνοντας την εκπρόσωπο της ΔΑΣ ΟΤΑ, Εύη Καρυδάκη, ότι ο επίτροπος υπέγραψε τα εντάλματα πληρωμής των εργαζομένων.

Στις 27 Νοεμβρίου μάλιστα θα συνεδριάσει και το Δημοτικό Συμβούλιο, που μεταξύ άλλων θα προχωρήσει σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2017 προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα χρήματα που τους οφείλονται.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδανιήλ, η διαδικασία συνεχίζεται εντατικά για την πληρωμή των εργαζομένων και για το υπόλοιπο διάστημα που δεν έλαβαν το γάλα που δικαιούταν, σε καταστρατήγηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας τους. Πρόκειται για τις παροχές που δικαιούνταν για όλο το 2012, 3 μήνες του 2013 και 4 μήνες του 2014.

Ηδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, έχει στείλει έγγραφο σε όλες τις διευθύνσεις, προκειμένου να καταγραφούν οι δικαιούχοι των παροχών. Το έργο είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς από την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχαν προκηρυχθεί καν διαγωνισμοί. Ετσι κάθε διεύθυνση πρέπει να αναζητήσει ποιοι εργάζονταν εκείνη την περίοδο, αν είχαν ρεπό, τους σημερινούς συνταξιούχους-τότε δικαιούχους… Η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί έως τέλος του μήνα, προκειμένου να βγουν εντάλματα πληρωμής και να κατατεθούν στον επίτροπο για έγκριση. Σημειώνεται ότι δύο διευθύνσεις δεν έχουν στείλει ακόμη τα στοιχεία για να κοπούν τα εντάλματα.

Ωστόσο, χθες, σε δηλώσεις της, στο περιθώριο της απεργιακής συγκέντρωσης στο Μεταξουργείο, η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Θάλεια Στάχτου, εκτίμησε ότι θα υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή των χρημάτων. «Για μένα υπάρχει πρόβλημα. Η προθεσμία λήγει στο τέλος του μήνα και η διαδικασία ακόμη δεν έχει τελειώσει. Αύριο (σ.σ. σήμερα) ή την Παρασκευή το μεσημέρι θα γνωρίζουμε σίγουρα», είπε η κ. Στάχτου υποστηρίζοντας ότι «πετύχαμε την αποζημίωση των εργαζομένων χάρη στους αγώνες του δικού μας σωματείου».

«Ο αγώνας δόθηκε από τη ΔΑΣ ΟΤΑ και τη ΛΑΣ. Η κ. Στάχτου δεν μπορεί να εμφανίζεται ως τιμητής των πάντων. Και η δικαίωση των εργαζομένων ήρθε μετά τις παρεμβάσεις των συνδικαλιστών της ΔΑΣ και της ΛΑΣ, στα αρμόδια όργανα», τόνισε από την πλευρά της η εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ, Ευγενία Παπαδοπούλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου