ΤΟΠΙΚΑ

Ο αγώνας των μαθητών ΕΠΑΛ δικαιώθηκε

ο-αγώνας-των-μαθητών-επαλ-δικαιώθηκε-269118

Δικαιώθηκε ο αγώνας των μαθητών του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ και του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, που αντιδρούσαν στην κατάργηση τριών ειδικοτήτων που δεν συμπλήρωναν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό μαθητών.

Μετά την παρέμβαση που έκαναν μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, στον ίδιο τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, χθες εκδόθηκε υπουργική απόφαση για την κατ’ εξαίρεση λειτουργία τριών ακόμη ολιγομελών τμημάτων στη Μαγνησία.

Πρόκειται για τις ειδικότητες «τεχνικός θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων και τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου» και «τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων» των τομέων μηχανολογίας και ηλεκτρολογίας αντίστοιχα, στο 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και την ειδικότητα «τεχνικός εγκαταστάσεων ψύξης, αερισμού και κλιματισμού» του τομέα μηχανολογίας στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Οι μαθητές δηλώνουν ικανοποιημένη για την εξέλιξη αυτή, που ήρθε ως αποτέλεσμα των δυναμικών τους κινητοποιήσεων.

Οι ειδικότητες στο 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ωστόσο στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, πρέπει να ξανασυσταθεί τμήμα, δεδομένου ότι οι μαθητές είχαν ήδη απορροφηθεί από άλλες ειδικότητες.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου