ΤΟΠΙΚΑ

Τερμάτισε στον μαραθώνιο ελπίδας κατά του καρκίνου

τερμάτισε-στον-μαραθώνιο-ελπίδας-κατ-270417

«Η αγάπη που εισέπραξα από τον κόσμο ήταν η δύναμή μου για να συνεχίσω και να ολοκληρώσω την προσπάθεια μου. Ο Απόστολος Γκίκας, με τη δυνατή μουσική που έβαζε από το αυτοκίνητο που μας συνόδευε και ο σύζυγος, Φάνης Παναγιωτόπουλος, που στα δύσκολα έβαζε το χέρι του στην πλάτη μου και μου έλεγε “έλα, μπορείς, το ‘χεις”, μου έδωσαν τα κουράγιο και τη δύναμη που χρειάστηκα όταν λύγισα από την κούραση. Δεν έχασα την πίστη μου. Όμως τις δύο τελευταίες ημέρες, σε ανηφορικούς δρόμους και με κόντρα αέρα, λύγισα σωματικά. Αλλά τα κατάφερα. Αν νίκησα τον καρκίνο, δεν υπάρχει κάτι άλλο που δεν μπορώ να καταφέρω. Κι όλοι μπορούμε να νικήσουμε τους φόβους μας με θετική στάση ζωής».

Με αυτά τα λόγια η εικαστικός με την τεράστια ψυχική δύναμη, Βασιλική Καλούτσα, περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μία ημέρα μετά την επιστροφή της στον Βόλο, την ολοκλήρωση της υπερπροσπάθειάς της, του ποδηλατικού μαραθωνίου από τον Βόλο προς την Αθήνα, με σκοπό να μεταφέρει μήνυμα ζωής και αισιοδοξίας, κατά του καρκίνου.

Η Βασιλική Καλούτσα βγήκε νικήτρια από τη δύσκολη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, και με αφορμή αυτό αποφάσισε να κάνει ποδηλατικό μαραθώνιο από τον Βόλο μέχρι την Αθήνα, προκειμένου να μεταδώσει μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης σε όλους τους καρκινοπαθείς και όχι μόνο. Και το κατάφερε. Από την περασμένη Πέμπτη, οπότε και ξεκίνησε από τοn Βόλο έως και την Κυριακή, οπότε και τερμάτισε στην Αθήνα, η Βασιλική Καλούτσα έτυχε θερμής υποδοχής από φορείς και απλούς πολίτες, σε κάθε πόλη-σταθμό: στη Λαμία, την Αταλάντη, τα Οινόφυτα, το Μαρούσι.

Το περασμένο Σάββατο, στην τρίτη στάση, στοn Δήμο Τανάγρας στο Σχηματάρι, τη Βασιλική Καλούτσα, τον σύζυγό της Φάνη Παναγιωτόπουλο και τον Απόστολο Γκίκα, εθελοντή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας και συνοδό της αποστολής με αυτοκίνητο, υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Σχηματαρίου Βασίλης Παργαλιάς, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Δημητρίου, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΤ, Αλέξανδρος Ανυφαντής, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γωγώ Καμπιώτου και Ελένη Ζαφειροπούλου, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Οινοφύτων Γιάννης Καμινιώτης, ο Γ.Γ. του Δήμου Γιώργος Καμπούρης, εκπρόσωποι γυναικείων συλλόγων των δήμων, όπως η κ. Ευγενία Τριανταφύλλου.

Την ενημέρωση των πολιτών για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, έκανε η μαία του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου, κ. Χριστίνα Παππά.

Η ποδηλατοδρομία ολοκληρώθηκε την Κυριακή στον Δήμο Αμαρουσίου, όπου τη Βασιλική Καλούτσα και την ομάδα της υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πολίτες, φίλοι και άνθρωποι που πίστεψαν στο εγχείρημα.

Βασικές ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, γυναικολόγος, χειρουργός, μαστολόγος και ογκολόγος, Λύδια Ιωαννίδου-Μουζάκα, καθώς και η κ. Φιλίππα Κολοκοτρώνη, ψυχολόγος στο Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού και των οικογενειών τους «Ελλη Λαμπέτη».

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε με ανθοδέσμες τη Βασιλική Καλούτσα και τον σύζυγό της, Φάνη Παναγιωτόπουλο στον τερματισμό της ποδηλατοδρομίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου