ΤΟΠΙΚΑ

Κραυγή αγωνίας γονέων για την υποβάθμιση του Δ.Σ. Τρικερίου

κραυγή-αγωνίας-γονέων-για-την-υποβάθμ-271103

«Αν μας χαθεί το σχολείο μας, χαθήκαμε»: Κραυγή αγωνίας από τους γονείς των 22 μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Τρικερίου που φοβούνται για την υποβάθμιση της σχολικής μονάδας και χθες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργου Πολύζου. Οι γονείς δεν ήταν μόνοι τους. Στο πλευρό τους ήταν ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Νικ. Φορτούνας, και ο ιερέας του χωριού πατήρ Κωνσταντίνος Βαϊτσόπουλος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, από την έναρξη του σχολικού έτους το δημοτικό που είναι τριθέσιο λειτουργεί ως διθέσιο. Η μία από τις τρεις δασκάλες λαμβάνει συνεχόμενες αναρρωτικές άδειες, με αποτέλεσμα τα μαθήματα να γίνονται ανά τρεις κι όχι ανά δύο τάξεις. Η απουσία όμως της μιας δασκάλας έχει αντίκτυπο και στις άλλες ειδικότητες, καθώς από τη στιγμή που λειτουργεί έστω και προσωρινά ως διθέσιο, δεν δικαιολογείται θέση εκπαιδευτικού αγγλικών και γυμναστή.

«Τα παιδιά μας στερούνται την εκπαίδευση που τους αξίζει. Το κοντινότερο εξαθέσιο δημοτικό σχολείο απέχει από το Τρίκερι 40 χιλιόμετρα και η μετακίνηση των μαθητών είναι ανέφικτη. Επιπλέον πιθανή υποβάθμιση του σχολείου θα έχει σοβαρές συνέπειες στην τοπική κοινωνία, καθώς πολλές οικογένειες εξετάζουν το ενδεχόμενο μετακόμισης στην πόλη του Βόλου. Παρακαλούμε για την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικού στο σχολείο ώστε να λειτουργήσει ως τριθέσιο, την άμεση επανατοποθέτηση των ειδικοτήτων, και δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε μαζικές κινητοποιήσεις, κατάληψη και κλείσιμο του σχολείου μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός μας», αναφέρεται στο κείμενο διαμαρτυρίας που παρέδωσαν σύσσωμοι οι γονείς στον κ. Πολύζο.

Ο κ. Πολύζος που τους δέχθηκε στο γραφείο του, εξήγησε στους αντιδρώντες γονείς ότι η πρόθεση της Πρωτοβάθμιας είναι να στηρίξει το Δημοτικό Σχολείο Τρικερίου ως τριθέσιο. «Ο αριθμός των παιδιών δεν δικαιολογεί να είναι τριθέσιο. Εμείς όμως αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, το γεγονός ότι είναι απομακρυσμένο και ότι πρέπει να το στηρίξουμε», είπε ο κ. Πολύζος, υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη ζητήσει αναπλήρωση της τρίτης θέσης δασκάλας που λαμβάνει συνεχόμενες αναρρωτικές άδειες.

Σύμφωνα με τον κ. Πολύζο, υπάρχουν 17 κενές θέσεις δασκάλων στη Μαγνησία, οκτώ στα νησιά και εννέα στη χερσαία περιοχή, για τις οποίες αναμένονται αναπληρωτές την ερχόμενη εβδομάδα.

Μετά τις διαβεβαιώσεις που παρείχε ο κ. Πολύζος, οι γονείς θα κρατήσουν στάση αναμονής μέχρι την τοποθέτηση αναπληρωτή την επόμενη εβδομάδα.

«Εχω παιδί στην ΣΤ’ τάξη, και την τρίτη δασκάλα δεν την έχουμε γνωρίσει. Φοβάμαι για την υποβάθμιση του σχολείου μας. Δεν έχουμε ούτε καν αγγλικά ή γυμναστική», ανέφερε η μητέρα μαθητή της ΣΤ΄ τάξης, Ασημίνα Κλιάρη.

«Αν μας πάρουν το σχολείο μας, αναγκαστικά κάποιοι γονείς θα πρέπει να μετακομίσουν στον Βόλο. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Τι πρέπει να κάνουμε; Τα παιδιά μας δεν έχουν δυνατότητες για εξωσχολικές δραστηριότητες», είπε από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Μαλάμω Αγριδοπούλου.

«Είμαστε απομακρυσμένη περιοχή. Μην μας εγκαταλείψετε», η έκκληση του ιερέα του Τρικερίου, Π. Κωνσταντίνου Βαϊτσόπουλου.

«Συμπάσχω με τις ανησυχίες γονέων που είναι ειλικρινείς και πραγματικές, και χαίρομαι που ο κ. Πολύζος έχει λάβει αυτή τη θέση. Η υγειονομική επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει με τη δέουσα σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αυστηρότητα την υπάλληλο που παίρνει συνεχώς αναρρωτικές και περιμένουμε αναπληρωτές την επόμενη εβδομάδα. Η θέση της τρίτης δασκάλας θα σημάνει την επιστροφή στο σχολείο και του εκπαιδευτικού αγγλικών και του εκπαιδευτικού γυμναστικής», υπογράμμισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Νικ. Φορτούνας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου