ΤΟΠΙΚΑ

Στον ρυθμό με εθελοντισμό στην Κοινωνική Σχολή Χορού Βόλου

στον-ρυθμό-με-εθελοντισμό-στην-κοινων-272623

Με κλειδί την εθελοντική προσφορά, πέρυσι, τέτοια εποχή, άνοιγε την πόρτα της πρώτης Κοινωνικής Σχολής Χορού στον Βόλο. Φέτος, ετοιμάζεται να λειτουργήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη σχολή, παραδίδοντας δωρεάν μαθήματα χορού, latin, zumba και salsa cubana, σε παιδιά και ενήλικες, που έχουν διάθεση να μάθουν τα βήματα και να λικνιστούν στον ρυθμό της μουσικής, δεν έχουν όμως την οικονομική ευχέρεια να πάνε σε μια ιδιωτική σχολή. «Μου αρέσει να βοηθάω. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην το ξαναέκανα», δηλώνει η 21χρονη Γεωργία Μπουδαλάκη, που θα διδάξει και φέτος δωρεάν χορό, παρά τις αυξημένες επαγγελματικές και φοιτητικές της υποχρεώσεις.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το 2016, όταν άνοιγε η πρώτη Κοινωνική Σχολή Χορού στον Βόλο από τη Γεωργία Μπουδαλάκη, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τον αντίκτυπο που θα είχε. Δημιουργήθηκαν δύο τμήματα, παιδικό και ενηλίκων, στα οποία παρακολούθησαν μαθήματα χορού 8 παιδιά εκ των οποίων ένα αγοράκι, ηλικίας έως 14 ετών και 20 ενήλικες έως 50 ετών.

«Τα παιδιά χαιρόντουσαν με τον χορό, κυρίως όμως οι γονείς τους ήταν εκείνοι που εξέφραζαν την ευγνωμοσύνη τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχαν τη δυνατότητα να γράψουν τα παιδιά τους σε μια σχολή χορού. Οι μεγαλύτεροι, φοιτητές, άνεργοι ή μεγαλύτερες γυναίκες, με αγάπη και διάθεση να μάθουν χορό, πραγματικά δεν έχαναν μάθημα για μάθημα. Τους άρεσε πολύ. Και εμένα μου αρέσει να βοηθάω», αναφέρει η 21χρονη χορεύτρια, που «διδάχθηκε» την αξία της εθελοντικής προσφοράς όταν ως υποψήφια στις πανελλαδικές παρακολουθούσε μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου.

Η μαθητεία της στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου ήταν η αφορμή για να ιδρύσει και η ίδια τη δική της Κοινωνική Σχολή Χορού, δίνοντας την ευκαιρία σε οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος των μαθημάτων, να ωφεληθούν μέσα από την τέχνη του χορού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχολή χορού, δεν περιορίστηκε στην εκμάθηση διαφορετικών ειδών χορού. Έγινε ένα μεγάλο «σχολείο» για την κοινωνία. Οι μαθητές της σχολής, τα περασμένα Χριστούγεννα ήταν εκείνοι που συγκέντρωσαν τρόφιμα και τα διέθεσαν σε μια οικογένεια της περιοχής που έχει πραγματικά ανάγκη. Αλλά και επιχειρηματίες, προσέφεραν, ο καθένας από το πόστο του. Η ΕΨΑ με τη χορηγία αναψυκτικών δύο φορές για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, καταστήματα με είδη γυμναστικής παρέχοντας εκπτώσεις στους κατόχους της κάρτας της κοινωνικής σχολής χορού και μία βιοτεχνία κάνοντας χορηγία ρούχα για την παράσταση που έδωσε η σχολή.

«Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη βοήθειά τους να δημιουργηθεί η πρώτη κοινωνική σχολή χορού στην Ελλάδα, τους κ.κ. Αχιλλέα Μπέο, Δέσποινα Κότογλου, Σοφία Χάλαρη, Κατερίνα Αχμάντ, Γιώργο Σουίπα και Γιάννη Γρηγορίου», αναφέρει η Γεωργία Μπουδαλάκη.

Ξεκινούν μαθήματα

Αυτή την περίοδο, η Γεωργία Μπουδαλάκη εργάζεται σε γυμναστήριο, ταυτόχρονα παρακολουθεί μαθήματα στο ΤΕΙ Λάρισας στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και παράλληλα κάνει μαθήματα ξυλουργικής. Οι αυξημένες όμως επαγγελματικές και φοιτητικές της υποχρεώσεις δεν βάζουν… φρένο στον εθελοντισμό.

Τα μαθήματα για τη νέα περίοδο στην Κοινωνική Σχολή Χορού Βόλου, ξεκινούν μεθαύριον Τρίτη 17 Οκτωβρίου, ενώ οι εγγραφές θα γίνουν για μία μόνο ημέρα, αύριο, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι.

Και φέτος θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα: Latin παιδικό και ενηλίκων, zumba παιδικό και ενηλίκων και salsa Cubana ενηλίκων. Η Σχολή θα λειτουργήσει στον ίδιο χώρο, στο Κοινωνικό Κέντρο Ν. Δημητριάδας, που βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Στην Κοινωνική Σχολή Χορού Βόλου μπορούν να γραφτούν παιδιά αλλά και ενήλικες που πληρούν κοινωνικά κριτήρια.

Τα κριτήρια αυτά είναι:

-Φορολογική έως 5.000 € του 2016

-κάρτα ΟΑΕΔ

-Βεβαίωση σπουδών

-βεβαίωση σπουδών αδελφού/ης

-βεβαίωση θητείας αδερφού

-αναπηρία 67% και πάνω

-φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

-διαζευγμένοι γονείς

-μονογονεϊκή οικογένεια

Στην περίπτωση που ο μαθητής είναι από άλλη χώρα πρέπει να προσκομίσει και:

-φωτοαντίγραφο διαβατηρίου

-φωτοαντίγραφο την άδεια παραμονής

-δυο φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.

«Θα ήταν χαρά μου να επικοινωνήσουν μαζί μου εθελοντές που θα ήθελαν να διδάξουν κι άλλα είδη χορού», απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης γύρω από την προσπάθεια η Γεωργία Μπουδαλάκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου