ΤΟΠΙΚΑ

Στα 0,96 ευρώ η τιμή πετρελαίου θέρμανσης στη Μαγνησία

στα-096-ευρώ-η-τιμή-πετρελαίου-θέρμανσης-273540

Στα 0,96 ευρώ το λίτρο διαμορφώθηκε η μέση του πετρελαίου θέρμανσης στη Μαγνησία, την πρώτη ημέρα διάθεσής του ενόψει του χειμώνα.

Σύμφωνα με τη γραμματέα του Συλλόγου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Μαγνησίας, Βάσω Κοντοχρήστου, η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης είναι φέτος κατά τέσσερα λεπτά υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι, οπότε και ξεκίνησε από τα 0,92 ευρώ το λίτρο και κατέληξε στα 0,98 ευρώ το λίτρο. «Αυτό οφείλεται και στην τιμή του βαρελιού διεθνώς, που έχει διαμορφωθεί στα 50 δολάρια σε σχέση με πέρυσι που ήταν στα 45 δολάρια», ανέφερε.

Ηδη στα πρατήρια υγρών καυσίμων έχουν γίνει οι πρώτες, αν και μικρές, παραγγελίες που αφορούν σε ποσότητες από 300 έως 500 λίτρα. «Οι καταναλωτές, με αφορμή την πτώση της θερμοκρασίας τα τελευταία βράδια, έκαναν τις πρώτες παραγγελίες που όμως είναι μικρές, λόγω των φόρων που πλήρωσαν όλες τις προηγούμενες ημέρες. Με αυτές τις ποσότητες θα καλύψουν τις πρώτες ανάγκες σε θέρμανση», είπε η κ. Κοντοχρήστου.

Η ίδια συμβούλευσε τους καταναλωτές να εμπιστεύονται για τις παραγγελίες τους πρατηριούχους που γνωρίζουν. «Να μην κυνηγούν αποκλειστικά το φθηνό, γιατί στο τέλος μπορεί να το πληρώσουν ακριβότερα, αν δεν παραδοθούν οι ποσότητες που πρέπει. Επίσης θα πρέπει να μετρούν τη στάθμη πριν και μετά την παράδοση, και να ελέγχουν αν το χρώμα του πετρελαίου είναι κόκκινο διαυγές», τόνισε.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου