ΤΟΠΙΚΑ

Κέρασμα πρωινό από το κυλικείο στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

κέρασμα-πρωινό-από-το-κυλικείο-στο-12ο-δ-306945

Το πρωινό στους 270 περίπου μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου κερνά από σήμερα και για τρεις ημέρες η ιδιοκτήτρια του σχολικού κυλικείου. Από σήμερα έως και την ερχόμενη Πέμπτη, οι μαθητές θα παίρνουν από ένα κουλούρι και ένα χυμό, κέρασμα από το ίδιο το κυλικείο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σήμερα, θα κεραστούν οι μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του δημοτικού, την Τετάρτη θα ακολουθήσουν η Γ’ και Δ’ τάξη και την Πέμπτη, η Ε’ και Στ’ τάξη.

«Είναι ο δικός μου τρόπος, να ευχαριστήσω τους παλιούς μαθητές για τη στήριξη και να καλωσορίσω στο σχολείο τους νέους», αναφέρει η ιδιοκτήτρια του κυλικείου, Ελένη Τσαρσιταλίδη, η οποία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναλαμβάνει την πρωτοβουλία. «Αντί για οποιοδήποτε άλλο ευχαριστώ και δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, επέλεξα τον συγκεκριμένο τρόπο, προσφέροντας ένα πρωινό σε κάθε μαθητή».

Όπως αναφέρει η ίδια, οι μαθητές θα πρέπει να στηρίζουν τα σχολικά κυλικεία που λειτουργούν κάτω από αυστηρούς όρους υγιεινής, προσφέρουν συγκεκριμένα είδη τροφίμων ελεγμένων για την διατροφική τους αξία αλλά και σε συγκεκριμένες τιμές, φθηνότερα σε σχέση με άλλα σημεία πώλησης στην πόλη.

Βεβαίως, λόγω και της οικονομικής κρίσης, ολοένα και περισσότεροι μαθητές φέρνουν από το σπίτι τους το κολατσιό τους, με αποτέλεσμα μέσα σε μία εξαετία, τα έσοδα των κυλικείων να έχουν συρρικνωθεί τουλάχιστον κατά 30%.

Προσφορά πρωινού

Στο μεταξύ, οι δύο διευθύνσεις Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, συγκεντρώνουν αυτή την περίοδο στοιχεία για τους μαθητές, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, προκειμένου μέσω της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και των εντεταλμένων για κάθε σχολείο ιερέων, να ξεκινήσει το πρόγραμμα της δωρεάν παροχής πρωινού.

Πέρυσι περίπου 200 μαθητές είχαν εξασφαλισμένο το πρωινό τους, ενώ μέσω του Δήμου Βόλου, μαθητές της Δευτεροβάθμιας είχαν και δεκατιανό.

Ο Δήμος Βόλου προτίθεται να συνεχίσει να προσφέρει μέσω των σχολικών κυλικείων δεκατιανό, μόλις του δοθεί ο αριθμός των μαθητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου