ΤΟΠΙΚΑ

Σε ετοιμότητα οι φαρμακοποιοί στη Μαγνησία

σε-ετοιμότητα-οι-φαρμακοποιοί-στη-μαγ-373309

Με το… όπλο παρά πόδα βρίσκονται οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας, που στα αμέσως επόμενα 24ωρα αποφασίζουν άρση επ’ αόριστον της πίστωσης επί της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση αναλώσιμων υλικών για διαβητικούς και ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Εάν γίνει αυτό, οι ασφαλισμένοι, κυρίως διαβητικοί, αλλά και άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ορθοπεδικά ή πνευμονολογικά προβλήματα, θα πρέπει να πληρώνουν για υλικά που δικαιούνται μέσω ΕΟΠΥΥ από την τσέπη τους.

Ήδη στα 240 μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, ο ΕΟΠΥΥ έχει βάλει φέσι άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ποσό που συνεχώς αυξάνεται όσο περνούν οι μήνες και δεν αποζημιώνονται για υλικά που διαθέτουν επί πιστώσει στους ασφαλισμένους. «Είμαστε επτά μήνες απλήρωτοι. Βιώνουμε εμπαιγμό από τον ΕΟΠΥΥ», υπογράμμισε ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Ματσιόλης, που χθες έφαγε… πόρτα από την τοπική υπηρεσία του ΠΕΔΥ. Όταν πήγε χθες το πρωί, στο τοπικό ΠΕΔΥ, προκειμένου να ζητήσει εικόνα των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς του νομού, υπάλληλος αρνήθηκε να του παρέχει οποιοδήποτε στοιχείο. «Δεν πήγα ως ιδιώτης αλλά ως πρόεδρος του συλλόγου. Αυτή η συμπεριφορά είναι εχθρική», είπε ο κ. Ματσιόλης, υπογραμμίζοντας ότι ήθελε εικόνα των οφειλών του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς του νομού, προκειμένου να αναφερθεί σε αυτή στην επικείμενη γενική συνέλευση του συλλόγου.

Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, προκειμένου να λάβει οριστική απόφαση επί του θέματος. Με την πρόταση του πανελλήνιου συλλόγου, θα συμπορευτεί ο τοπικός σύλλογος αποφασίζοντας -σε έκτακτη γενική συνέλευσή του- αναστολή χορήγησης υλικών για διαβητικούς και ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου