ΤΟΠΙΚΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η ΕΡΓΗΛ

στο-δημοτικό-συμβούλιο-η-εργηλ-382338

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Αναλυτική ενημέρωση για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιουλίου θα έχουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όπως έκανε γνωστό χθες, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, ο πρόεδρος της επιχείρησης Άρης Σαββάκης.

Το θέμα της υπόθεσης ΕΡΓΗΛ, στον απόηχο της απόρριψης της προσφυγής της ΔΕΥΑΜΒ από τον Άρειο Πάγο, έθεσε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Ο κ. Πατσιαντάς ζήτησε ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ, για τα χρήματα που αχρεωστήτως καταβλήθηκαν για εργασίες που δεν έγιναν, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Ο κ. Σαββάκης, παρέπεμψε το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο μεταξύ, με αφορμή επικρίσεις που δέχεται ο Δήμος Βόλου για τη μη κατάθεση της αγωγής κατά της ΕΡΓΗΛ, από το Γραφείο Τύπου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Συνεχίζουν, για λόγους ευνόητους, αλλά όχι και αποδεκτούς, την προσπάθεια απόσεισης των τεράστιων ευθυνών τους για το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ, όλοι αυτοί που πρόθυμα και με ζήλο υπηρέτησαν τη διαπλοκή και τα συμφέροντά της, ξεχνώντας το πολύτιμο γι’ αυτές τις περιπτώσεις, “κρείττον του λαλείν το σιγάν”»

Ασφαλώς και δεν θα μπούμε σε δημόσιο διάλογο μαζί τους, νομιμοποιώντας το δήθεν και σε κάθε περίπτωση υποκριτικό τους ενδιαφέρον, αφού εκδηλώθηκε με πολύ καθυστέρηση και ενώ ήδη η ζημιά στη ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή στην πόλη και την τοπική κοινωνία, είχε προκληθεί με δική τους άμεση ή έμμεση ευθύνη. Και αν το κάνουμε έστω και με αυτή τη μορφή, είναι γιατί δεν είναι δυνατόν να μιλούν για σκάνδαλα αυτοί που τα υπηρέτησαν, αυτοί που με τη συμπεριφορά τους πρόδωσαν την εμπιστοσύνη των πολιτών, προσφέροντας απλόχερα 10 και πλέον εκατομμύρια ευρώ στην ΕΡΓΗΛ, λόγω… παραλείψεων, με τη συνδρομή πάντα των γνωστών δημοσιογράφων και των ΜΜΕ της διαπλοκής! Εδώ ισχύει το “φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.

Δεν μπορεί να ξεχνάει κανείς ότι αυτή τη θλιβερή για την πόλη υπόθεση την βρήκαμε “ξεχασμένη” σε συρτάρια, την αναδείξαμε, φέρνοντας στο φως κάθε πτυχή της, και την πολεμούμε με κάθε νόμιμο μέσο, μέχρι την τελική δικαίωση.

Σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες τους για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουμε, τους ενημερώνουμε ότι σίγουρα δεν θα είναι σαν την -εν πολλοίς ανύπαρκτη- δική τους, γι’ αυτό θα είναι και αποτελεσματική και, πρωτίστως, θα λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών.

Γιατί η δική μας δημοτική αρχή εκλέχτηκε από τον λαό, ακριβώς για να τον υπηρετήσει, χωρίς να παίρνει υπόψη συμφέροντα εταιρειών και εργολάβων. Και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά και πλέον έχει καταστεί συλλογική συνείδηση στην πόλη μας».

Επιστρέφει 1,2 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ

Ποσό 1,2 εκατ. ευρώ επιστρέφει στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος Άρης Σαββάκης. Πρόκειται για ποσό που είχε πληρώσει η ίδια η ΔΕΥΑΜΒ ως συμμετοχή στο έργο για την επέκταση του δικτύου εγκαταστάσεων ΕΕΛ Μείζονος Βόλου, και κατάφερε, μετά από διεκδίκησή της να πάρει πίσω από το ΕΠΕΡΑΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη, η ΔΕΥΑΜΒ κατάφερε να πετύχει αλλαγή της χρηματοδότησης του έργου μέσω ΕΠΕΡΑΑ στο 100% και το ποσό που είχε δώσει εξ ιδίων πόρων, της επιστράφηκε. «Πρόκειται για έναν σημαντικό πόρο που επιστρέφει στα ταμεία της επιχείρησης, και που θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή και νέων έργων προς όφελος των δημοτών», σημείωσε ο κ. Σαββάκης.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου