ΤΟΠΙΚΑ

Αποχέτευση στα… χωράφια

αποχέτευση-στα-χωράφια-382354

ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ Η Β’ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ

Δίκτυο αποχέτευσης στα… χωράφια, σε περιοχή από την οποία δεν περνά καν δρόμος (!) είχε σχεδιαστεί να δημιουργηθεί στο πλαίσιο της β΄ φάσης του αποχετευτικού δικτύου στην Αγριά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Άρη Σαββάκη, ήταν ένα άχρηστο έργο, το οποίο η διοίκηση κατάφερε να χωροθετήσει σε άλλη περιοχή, που θα εξυπηρετεί κατοικίες της Αγριάς που έμειναν εκτός της α’ φάσης.

Όπως σημείωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ ο κ. Σαββάκης, «πετύχαμε να μεταφέρουμε τα έργα της β’ φάσης του αποχετευτικού δικτύου, πάνω από τον τρίτο παράλληλο της παραλιακής της Αγριάς». «Αρχικά στο σχέδιο προβλέπονταν έργα αποχέτευσης σε χωράφια, σε περιοχή στην οποία δεν περνά καν οδικό δίκτυο. Θα ήταν ένα άχρηστο έργο. Εμείς καταφέραμε να το μεταφέρουμε και να αξιοποιήσουμε τους πόρους, για να δημιουργηθεί αποχετευτικό δίκτυο που θα εξυπηρετεί κι άλλα σπίτια στην Αγριά», σημείωσε ο κ. Σαββάκης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι για τη β’ φάση που ξεκινά τον Σεπτέμβριο, δίνεται παράταση της εργολαβίας έως τον Μάρτιο του 2018. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι αυτό δεν αφορά το υπόλοιπο έργο που είναι έτοιμο. «Το δίκτυο που έχει κατασκευαστεί θα συνδεθεί με το δίκτυο των ΕΕΛ και θα λειτουργήσει έως το τέλος του χρόνου», είπε.

Βήμα στους νέους

Στην ίδια συνεδρίαση άναψε πράσινο φως για την ένταξη της ΔΕΥΑΜΒ στη λίστα των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μαθητείας.

«Είναι συνέχεια της απόφασής μας να βοηθάμε νέους ανθρώπους που βγαίνουν στην αγορά εργασίας, να αποκτούν εμπειρία με την επαγγελματική τους θητεία σε μια μεγάλη επιχείρηση όπως είναι η ΔΕΥΑΜΒ. Είχαμε πάρει απόφαση για την απασχόληση αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ και τώρα αποφασίσαμε να δώσουμε εργασιακή ευκαιρία και σε μαθητευόμενους των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΙΕΚ, με ελάχιστο κόστος», ανέφερε ο κ. Σαββάκης.

Η ΔΕΥΑΜΒ θα ζητήσει έξι συνολικά μαθητευόμενους, όσες και οι θέσεις που ανοίγει στις εξής ειδικότητες: τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών (μία θέση από ΙΕΚ), στέλεχος διοίκησης και οικονομίας (3 θέσεις από ΙΕΚ), τεχνικός ηλεκτρονικών και υπολογιστικών συστημάτων, εγκαταστάσεων, δικτύων και τηλεπικοινωνιών (1 θέση από ΕΠΑΛ) και τεχνίτης ηλεκτρολογικών εργασιών (1 θέση από ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ).

Σε περίπτωση που οι θέσεις μαθητείας δεν μπορούν να καλυφθούν από τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δομή, θα καλύπτονται από μαθητευόμενους αντίστοιχης ειδικότητας άλλης εκπαιδευτικής δομής. Η μαθητεία αφορά τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019.

Πρόστιμο σε ανάδοχο

Πρόστιμο στον ανάδοχο που έχει αναλάβει την καταμέτρηση των ενδείξεων στα υδρόμετρα αποφάσισε να επιβάλλει η ΔΕΥΑΜΒ. Στις καταμετρήσεις του Ιουνίου 2017, είχαν εντοπιστεί λάθη σε δέκα λογαριασμούς και επιβλήθηκε πρόστιμο 135 ευρώ στον ανάδοχο.

Ο ίδιος ζήτησε μείωση του ποσού του προστίμου κατά 60%, αίτημα που έκανε δεκτό η ΔΕΥΑΜΒ, με τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, Μαργαρίτη Πατσιαντά να εφιστά την προσοχή στον ανάδοχο κατά την καταμέτρηση των ενδείξεων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου