ΤΟΠΙΚΑ

Συγκεντρώνουν υπογραφές για τις λαϊκές

συγκεντρώνουν-υπογραφές-για-τις-λαϊκ-419345

Υπογραφές για τον περιορισμό του χρόνου παραμονής κάθε χρόνο των λαϊκών αγορών ένδυσης και υπόδησης έξω από τα σπίτια τους, δραστηριότητα που τους έχει φέρει πολλές φορές αντιμέτωπους με ζημιές και γενικά δυσάρεστες καταστάσεις, συγκεντρώνουν κάτοικοι των οδών Στρατηγού Μακρυγιάννη και Εθνικής Αντιστάσεως. Οι δύο συγκεκριμένοι δρόμοι «φιλοξενούν» επί 20 χρόνια -με διάλειμμα μόλις δύο ετών- τις λαϊκές αγορές, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή αντίστοιχα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ηδη και μόνο από την πλευρά της Εθνικής Αντιστάσεως οι περίοικοι έχουν συγκεντρώσει 63 υπογραφές. Αντίστοιχη διαδικασία εξελίσσεται και από τους κατοίκους της οδού Στρατηγού Μακρυγιάννη.

Ιδανική λύση για τους ίδιους είναι η στέγαση των λαϊκών αγορών σε μόνιμο στεγασμένο χώρο προκειμένου να φύγουν από τους δρόμους. Γνωρίζοντας όμως τις αντιδράσεις των ίδιων των πωλητών ειδών ένδυσης και υπόδησης, ζητούν από τον Δήμο Βόλου αλλαγή της κανονιστικής και προτείνουν τη μετακίνηση κάθε δίμηνο των λαϊκών σε διαφορετικούς δρόμους στην πόλη, ώστε να μην επιβαρύνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι, δηλαδή οι κάτοικοι των οδών Στρατηγού Μακρυγιάννη, Εθνικής Αντιστάσεως, Κωνσταντά, Καραϊσκάκη και Καποδιστρίου.

Περίοικος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως αναφέρει ότι στον συγκεκριμένο δρόμο, η λαϊκή αγορά λειτουργεί τόσο το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου, όσο και το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. «Τις ημέρες που γίνονται οι λαϊκές, από τις 5 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, οπότε και θα τελειώσει η καθαριότητα, δεν μπορεί να ησυχάσει κανείς», διαμαρτύρονται οι κάτοικοι, που καταγγέλλουν ότι χρόνια τώρα έχουν γίνει μάρτυρες των παρενεργειών που επιφέρει το στήσιμο των πάγκων πάνω στους δρόμους: τα καταστήματα στους δρόμους υπολειτουργούν, τα πάρκινγκ των οικοδομών αχρηστεύονται, τα πεζοδρόμια και οι πυλωτές γίνονται υπαίθριες τουαλέτες και κάθε φορά γίνονται ζημιές σε παρτέρια, δέντρα, τοίχους σπιτιών, επιγραφές και προθήκες καταστημάτων.

«Γείτονας είδε το τοιχίο της αυλής τους να καταρρέει. Την περασμένη Παρασκευή, γειτόνισσα βρήκε σε ακατοίκητο σπίτι δίπλα από το δικό της τρεις σακούλες με ακαθαρσίες. Τις εντόπισε μετά την έντονη δυσοσμία που έπνιξε την περιοχή. Σε φαρμακείο έχουν προκαλέσει ζημιά στον εξωτερικό πράσινο σταυρό. Ακόμη και τα δέντρα έχουν υποστεί καταστροφές. Η κατάσταση δεν πάει άλλο», ανέφερε κάτοικος, ζητώντας από το Δήμο Βόλου, να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου