ΤΟΠΙΚΑ

Ενα – ένα τα αμαξάκια στην παραλία

ενα-ένα-τα-αμαξάκια-στην-παραλία-420208

Πράσινο φως για τα αμαξάκια στην παραλία του Βόλου. Η διέλευση ζωήλατων αμαξών θα επιτρέπεται στην οδό Αργοναυτών αλλά… με σειρά προτεραιότητας.

Τα προηγούμενα χρόνια, η απαγόρευση της εισόδου των ζωήλατων αμαξών στην παραλία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους αμαξάδες. Το θέμα εξέτασε εκ νέου ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους: ότι τα ζωήλατα αμάξια του Βόλου είναι παραδοσιακή τουριστική εκδήλωση και ότι η οδός Αργοναυτών αποτελεί εξαιρετική περίπτωση για βόλτα με αμάξι.

Ωστόσο επειδή η κίνηση παρουσιάζει διακυμάνσεις λόγω και της επιβατικής κίνησης, κρίθηκε ότι η κίνηση των αμαξών μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα κυκλοφοριακά και ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός πρότεινε τη δυνατότητα κυκλοφορίας ενός μόνο ζωήλατου οχήματος επί της οδού Αργοναυτών. Το θέμα ήρθε χθες επί τάπητος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας, η οποία συντάσσεται με την απόφαση για «κυκλοφορία ενός μόνου ζωήλατου οχήματος επί της οδού Αργοναυτών και της κεντρικής παραλίας Βόλου». «Δεν υφίσταται περιορισμός στον συνολικό αριθμό των αμαξών που μπορούν να διέλθουν από την παραλία, ωστόσο μόνο ένα ζωήλατο όχημα θα κάνει χρήση κάθε φορά. Η είσοδος και η έξοδος του ζωήλατου οχήματος εντός του πεζόδρομου της οδού Αργοναυτών να πραγματοποιείται με αποκλειστική ευθύνη του αμαξά, και η κίνηση της άμαξας να γίνεται στο τμήμα της οδού δίπλα από το πεζοδρόμιο. Σε κάθε περίπτωση, ο έλεγχος των διατάξεων του ΚΟΚ στην κεντρική παραλία του Βόλου αποτελεί ευθύνη της αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου», αποφάσισε η επιτροπή βιώσιμης κινητικότητας.

Στην ίδια συνεδρίαση, ψηφίστηκε η μετατροπή του πρώην κινηματογράφου Νίκη σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, και η μελέτη για την εγκατάσταση συστήματος αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων σε δέκα σημεία της πόλης, για την εξυπηρέτηση όσων θέλουν να κυκλοφορήσουν στο κέντρο χωρίς αυτοκίνητα.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου