ΤΟΠΙΚΑ

140 υπογραφές από γονείς για παραμονή της διευθύντριας στο 9ο Δ.Σ. Βόλου

140-υπογραφές-από-γονείς-για-παραμονή-τη-420358

Εως τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έφθασαν χθες γονείς μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, για να διατρανώσουν το αίτημά τους να παραμείνει η διευθύντρια της μονάδας, Μαρία Διούδη, στη θέση της. Μία ημέρα πριν την προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων διευθυντών για τα σχολεία της Μαγνησίας, η κ. Διούδη φαίνεται να πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους γονείς των μαθητών του σχολείου.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δ.Σ. Βόλου, συγκεντρώθηκαν συνολικά 140 υπογραφές, υπέρ της παραμονής της κ. Διούδη στη θέση της διευθύντριας στο σχολείο. Η ίδια φαίνεται να κινδυνεύει, καθώς δεν διαθέτει διδακτορικά και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, που προσφέρουν επιπλέον μόρια στη διαδικασία της επιλογής.

«Όλα τα μέλη του συλλόγου μας αναγνωρίζουμε το έργο της διευθύντριας του σχολείου μας και εκφράζουμε την επιθυμία μας να παραμείνει στο σχολείο.

Βεβαίως δεν έχουμε πρόθεση να έρθουμε σε αντίθεση με το νόμο, ο οποίος θέτει τους κανόνες επιλογής διευθυντών, ούτε προδικάζουμε ότι αν προκύψει άλλος διευθυντής ή διευθύντρια για το 9ο Δημοτικό δεν θα είναι το ίδιο ικανός, όμως επειδή είμαστε ευχαριστημένοι από το έργο της κ. Διούδη αισθανόμαστε την υποχρέωση ως Σύλλογος να υποστηρίξουμε και να προβάλλουμε το έργο της», ανέφερε ο γραμματέας του συλλόγου, κ. Χρήστος Παπαμιχαήλ.

Στο υπόμνημα που παρέδωσαν στην Πρωτοβάθμια αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όλα τα μέλη του συλλόγου επιθυμούν την παραμονή της κ. Μαρίας Διούδη στο 9ο Δ.Σ. Βόλου, στη θέση της διευθύντριας. Τα τελευταία έξι χρόνια που η κ. Διούδη είναι διευθύντρια, η εικόνα του σχολείου έχει αλλάξει ριζικά και ως προς τις κτηριακές εγκαταστάσεις αλλά και ως προς την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στα παιδιά μας. Αισθανόμαστε το σχολείο ως δεύτερο σπίτι μας λόγω της οικειότητας με την οποία μας περιέβαλλε η διευθύντρια, αλλά και λόγω της μεγάλης προσπάθειας που έκανε για να οργανώσει τον σύλλογό μας αλλά και τον σύλλογο διδασκόντων σε κοινές δράσεις που απέφεραν καρπούς, ώστε να θεωρείται το σχολείο μας σαν ένα από τα καλύτερα δημοτικά σχολεία του Βόλου.

Δεν μπορούμε εύκολα να απαριθμήσουμε τα έργα της κ. Διούδη, τα οποία φαίνονται τόσο από την εικόνα του σχολείου ως εγκαταστάσεις όσο και ως υποδομές (…)».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου