ΤΟΠΙΚΑ

Δημοπρατείται «δίδυμος» αγωγός για τα λύματα από τη ΔΕΥΑΜΒ

δημοπρατείται-δίδυμος-αγωγός-για-τ-420951

Ακόμη και σε περιπτώσεις βλάβης, τα λύματα θα διοχετεύονται κανονικά στον Βιολογικό κι όχι στο λιμάνι όπως προβλέπεται

Από συστάσεως του Βιολογικού Καθαρισμού, τα λύματα μεταφέρονταν στις εγκαταστάσεις για επεξεργασία μέσω ενός και μόνο αγωγού. Κάθε φορά που ο κεντρικός αγωγός, παρουσίαζε βλάβη, βάσει πρωτοκόλλου, τα λύματα διοχετεύονταν στο λιμάνι του Βόλου.

«Αυτό αλλάζει. Η ΔΕΥΑΜΒ δημοπρατεί ένα πολύ σημαντικό έργο, που θα έπρεπε να έχει γίνει τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια. Πρόκειται για τον δίδυμο καταθλιπτικό αγωγό, μέσω του οποίου τα λύματα θα διοχετεύονται στις ΕΕΛ όταν ο κεντρικός αγωγός παρουσιάζει βλάβη για να μην επιβαρύνεται καθόλου ο θαλάσσιος χώρος του λιμανιού. Μέχρι σήμερα τα λύματα έπεφταν στη θάλασσα. Δεν ήταν παράνομη η διάθεση, προβλέπεται, αλλά εμείς κάνουμε ένα βήμα παραπέρα για την προστασία του κόλπου», είπε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, ο πρόεδρος Άρης Σαββάκης.

Το έργο προϋπολογισμού 2.250.000 ευρώ, για το οποίο εγκρίθηκαν η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ. «Επιστρέφουμε στους δημότες τα χρήματά τους με έργα που έχουν σχέση με την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Πρόκειται για ένα έργο που επιβαλλόταν να γίνει επί σειρά ετών», υποστήριξε ο κ. Σαββάκης.

Εκκληση σε δικαιούχους

εισοδήματος αλληλεγγύης

Στο μεταξύ, από το βήμα της χθεσινής συνεδρίασης ο κ. Σαββάκης, απηύθυνε νέα έκκληση στους δημότες που είναι δικαιούχοι του εισοδήματος αλληλεγγύης, να προσφύγουν στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ και να το δηλώσουν, προκειμένου αφενός να έχουν μειωμένο τιμολόγιο, αφετέρου να εξαιρεθούν από το πρόγραμμα διακοπών υδροδότησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες για όσους χρωστούν από δύο και πάνω λογαριασμούς άνω του ποσού των 80 ευρώ και έως 1.000 ευρώ.

Ήδη τις δύο πρώτες εβδομάδες, και μόνο στον κεντρικό τομέα του Βόλου, έγιναν 410 διακοπές σε οφειλέτες που έχουν αφήσει επί έξι και πλέον μήνες απλήρωτους τους λογαριασμούς τους.

«Το μέτρο αποδίδει», είπε ο κ. Σαββάκης, επισημαίνοντας ότι οι 250 από αυτούς φρόντισαν είτε να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς, είτε να προχωρήσουν σε ρύθμιση, ώστε να υδροδοτηθούν εκ νέου.

Χθες και σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη διακοπές υδροδοτήσεων σε 150 σημεία και πάλι στο κέντρο της πόλης, λόγω οφειλών.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η στελέχωση γραφείου Τύπου στη ΔΕΥΑΜΒ, ενώ για τους υπέρογκους λογαριασμούς που παρατηρήθηκαν σε αριθμούς εταιρικών κινητών τηλεφώνων, αποφασίστηκε η διακοπή τριών συμβολαίων και η αύξηση του χρόνου ομιλίας στα υπόλοιπα μαζί με έκπτωση 25% επί των παγίων, ύστερα από συμφωνία με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου