ΤΟΠΙΚΑ

Δίμηνοι λογαριασμοί νερού και διακοπές

δίμηνοι-λογαριασμοί-νερού-και-διακοπ-462422

Λογαριασμούς νερού ανά δίμηνο από το 2018, αντί τρίμηνο που ισχύει σήμερα, και έναρξη προγράμματος διακοπής υδροδότησης ανά περιοχές σε καταναλωτές που οφείλουν πάνω από δύο λογαριασμούς και ποσό άνω των 80 ευρώ, είναι οι οργανωτικές αλλαγές που εξετάζει στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου η ΔΕΥΑΜΒ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Άρη Σαββάκη πρόκειται να συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή η οποία θα μελετήσει τη δυνατότητα έκδοσης λογαριασμών ύδρευσης ανά δίμηνο αντί τρίμηνο, με στόχο τη διευκόλυνση των καταναλωτών.

Οι καταναλωτές θα παραλαμβάνουν λογαριασμούς έναντι, και ανά εξάμηνο θα γίνεται η εκκαθάριση, ενώ σε περιπτώσεις που παρατηρείται υπερκατανάλωση, οι δημότες θα ειδοποιούνται αυτόματα με επιστολή. Η αλλαγή στα τιμολόγια αναμένεται να ισχύσει από το 2018 και δεν θα επηρεάσει τον διαγωνισμό που έχει βγει για την αποστολή των λογαριασμών.

Ωστόσο, από Ιούνιο, και συγκεκριμένα από τις 3 Ιουνίου, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ πρόγραμμα διακοπής της υδροδότησης ανά περιοχές σε καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει δύο συνεχόμενους λογαριασμούς και αφορούν σε ποσό από 80 ευρώ και πάνω.

Οι διακοπές θα είναι προγραμματισμένες ανά συνοικία, θα ανακοινώνονται στον Τύπο κάθε Κυριακή και οι διακοπές στους οφειλέτες θα γίνονται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη. Οι καταναλωτές, θα έχουν τη δυνατότητα πριν το συνεργείο ξεκινήσει διακοπές στην περιοχή που διαμένουν να προσέρχονται στην υπηρεσία για να προχωρήσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους. Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη, τα συνεργεία που θα προχωρούν στις διακοπές θα επανέρχονται κάθε Παρασκευή για να ελέγχουν τυχόν παράνομες επανασυνδέσεις στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ.

Σημειώνεται ότι το μέτρο των διακοπών κρίθηκε αναγκαίο, δεδομένου ότι παρά τις διευκολύνσεις που προσφέρει η ΔΕΥΑΜΒ στους δημότες, η απόκλιση μεταξύ των βεβαιουμένων οφειλών και των εισπραχθέντων διευρύνεται. «Η διεύρυνση οφείλεται και στο γεγονός ότι η υπηρεσία δεν προχωρεί σε διακοπές υδροδότησης», ανέφερε ο κ. Σαββάκης.

Ελεγχοι

Παράλληλα με τις παραπάνω αλλαγές, ξεκινούν και έλεγχοι στις επιχειρήσεις για την τοποθέτηση λιποσυλλεκτών, όπως υποχρεούνται από τον ειδικό κανονισμό αποχέτευσης.

Εντός του Ιουνίου, τριμελής επιτροπή που θα προχωρήσει στους ελέγχους θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα.
Τέλος αποφασίζεται για λόγους οικονομίας προσωπικού και κάλυψη όλων των βαρδιών, η ενοποίηση των τηλεφωνικών κέντρων ύδρευσης και αποχέτευσης που θα απαντά στον αριθμό 24210 55555.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου