ΤΟΠΙΚΑ

Ενας σκιτσογράφος στο 9ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας

ενας-σκιτσογράφος-στο-9ο-δ-σ-ν-ιωνίας-470290

Στην τέχνη του σκίτσου μυήθηκαν οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας και δημιούργησαν και οι ίδιοι δικά τους σκίτσα, που αποτελούν ολοκληρωμένες ιστορίες.

«Η τέχνη του σκίτσου» είναι πρόγραμμα που εντάχθηκε στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων του 9ου Δημοτικού Ν. Ιωνίας, και διδάχθηκε από τον σκιτσογράφο Βαγγέλη Χερουβείμ. Ο κ. Χερουβείμ αποδέχθηκε πρόσκληση του σχολείου και βρέθηκε προχθές στο σχολείο, προκειμένου να μιλήσει στους μαθητές για τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης και να τους καθοδηγήσει στα εργαστήρια που έγιναν.

Ο Βαγγέλης Χερουβείμ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σπούδασε νομικά στην Κομοτηνή και επικοινωνία-ΜΜΕ στην Αθήνα. Με το σκίτσο και την πολιτική γελοιογραφία ασχολείται επαγγελματικά από τις αρχές του 1990. Σήμερα εργάζεται καθημερινά στην εφημερίδα ΑΥΓΗ και είναι συνεργάτης στο μηνιαίο περιοδικό «Γαλέρα» και στο περιοδικό δρόμου «Σχεδία».

Στο πλαίσιο του προγράμματος έγιναν τρία εργαστήρια με τους μαθητές να χωρίζονται σε δύο ομάδες: από την Α’ έως και τη Γ’ τάξη και από τη Δ’ έως και τη ΣΤ’ τάξη.

Ο κ. Χερουβείμ μίλησε στους μαθητές για το σκίτσο, τα μηνύματα και τις ολοκληρωμένες ιστορίες που κρύβουν σε μια μόνο εικόνα με αρχή, μέση και τέλος. Τους έδειξε πώς σκιτσάρουν, αλλά και πώς ο ρόλος του σκιτσογράφου μπορεί να είναι παρεμβατικός.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Χερουβείμ, υπογράμμισε ότι το σκίτσο είναι ένας τρόπος να ειπωθούν πράγματα και μέσα από τις δημιουργίες τους οι σκιτσογράφοι να έχουν παρεμβατικό ρόλο. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην έκθεση των Ελλήνων σκιτσογράφων τον περασμένο Μάιο με θέμα τις προσφυγικές ροές στα ελληνικά νησιά, που ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα παρέμβασης των σκιτσογράφων. «Δίνουμε κι εμείς τις καθημερινές μας μάχες», είπε ο κ. Χερουβείμ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές δημιούργησαν τα δικά τους σκίτσα. «Τα παιδιά είχαν διάφορες απορίες σχετικά με το σκίτσο που είναι μια δύσκολη τέχνη. Ήταν τιμή μου να με καλέσει το σχολείο, δεν μου συμβαίνει συχνά. Και είχα την ευκαιρία να δω πολύ ικανά χέρια ανάμεσα στους μαθητές», τόνισε ο κ. Χερουβείμ.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου, κ. Γ. Βαλής, ευχαρίστησε τον κ. Χερουβείμ για την επίσκεψή του στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι ο σκιτσογράφος, παρέμεινε και μετά το τέλος του πρωινού ωραρίου, και συναντήθηκε με τα μικρά προσφυγόπουλα που παρακολουθούν μαθήματα στο 9ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας για να συζητήσει μαζί τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου