ΤΟΠΙΚΑ

Γρίφοι και παιχνίδια ευφυΐας για μαθητές

γρίφοι-και-παιχνίδια-ευφυΐας-για-μαθη-476159

Μία συλλογή από γραμματόσημα με Έλληνες και ξένους μαθηματικούς αλλά και γενικότερα μαθηματικό περιεχόμενο, γρίφοι και παιχνίδια ευφυΐας… Το μαθηματικό διήμερο δράσεων που ξεκίνησε χθες στο 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου, έρχεται να δείξει μέσα από το παιχνίδι ότι τα μαθηματικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας κι ότι όλοι μπορούν να λύσουν απλές ασκήσεις.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου, προσέγγισαν το μάθημα των μαθηματικών μέσα από το παιχνίδι. Έβαζαν γρίφους που καλούνταν να λύσουν χρησιμοποιώντας μαθηματικές γνώσεις, και όποιος έλυνε τον γρίφο όριζε τον επόμενο που ήταν η νέα πρόκληση για τους συμμαθητές του. «Το πρόγραμμα αυτό είχε μεγάλη επιτυχία και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μαθητών», ανέφερε μία από τις μαθήτριες-συντονίστριες του μαθηματικού διημέρου, Θεοδώρα Χερ, που πηγαίνει φέτος στη Β’ τάξη του λυκείου.

«Στόχος μέσα από το διήμερο αυτό είναι να δείξουμε ότι τα μαθηματικά δεν είναι απλά θεωρία, εξισώσεις, αλλά κάτι πέρα από αυτό. Είναι μέσα στη ζωή μας», ανέφερε η Θεοδώρα Χερ.

«Μέσα από το πρόγραμμα μπορέσαμε να δούμε τα μαθηματικά σαν παιχνίδι, σαν διασκέδαση και να οικειοποιηθούμε κάποιες μαθηματικές έννοιες. Συμμετέχει όλο το σχολείο και η ανταπόκριση είναι μεγάλη», επεσήμανε η μαθήτρια της Β’ λυκείου, Μαρία Λιάπη.

«Το διήμερο είναι η συνέχιση του προγράμματος που κάναμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στο σχολείο. Παρουσιάζουμε συλλογή γραμματοσήμων με Έλληνες και ξένους μαθηματικούς και έχουμε παιχνίδια με γρίφους που μπορούν οι μαθητές να παίξουν σε αντίπαλες ομάδες και παιχνίδια ευφυΐας. Τα μαθηματικά είναι λίγο παρεξηγημένο μάθημα, αλλά μέσα από αυτές τις δράσεις φαίνεται ότι όλοι μπορούμε να λύσουμε κάποια μαθηματικά εύκολα και μέσα από το παιχνίδι, να γίνουν οι μαθητές μια παρέα και να δουν πώς είναι τα μαθηματικά στην καθημερινή ζωή», υπογράμμισε από την πλευρά της η μαθήτρια της Β΄ λυκείου, Ιωάννα Μπαζάκα.

Ανακαινίζεται το γυμναστήριο που είχε πλημμυρίσει δύο φορές

Το διήμερο φιλοξενείται στο «πληγωμένο» από τη διπλή ζημιά της χειμερινής περιόδου γυμναστήριο του σχολείου. Ο χώρος είχε πλημμυρίσει δύο φορές όταν έσπασαν σωλήνες από καλοριφέρ, σήμερα όμως είναι ανακαινισμένος.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βόλου, Ν. Ιωαννίδης, με χρήματα της σχολικής επιτροπής, με πολύ κόπο και μεράκι, ο χώρος ανακαινίστηκε, εξοπλίστηκε με οπτικοακουστικά μέσα και το επόμενο διάστημα θα μπουν και συστήματα σκίασης. «Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, το σχολείο θα αποκτήσει ένα χώρο για τη φιλοξενία των αθλητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που ετοιμάζουν οι μαθητές», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου