ΤΟΠΙΚΑ

Σε ομηρία εκπαιδευτικοί ~ Καθυστερούν οι υπηρεσιακές μεταβολές

σε-ομηρία-εκπαιδευτικοί-καθυστερούν-520006

Περίπου 40 οργανικά κενά σε δημοτικά και νηπιαγωγεία από συνταξιοδοτήσεις

Σε ομηρία για μία ακόμη χρονιά βρίσκονται εκπαιδευτικοί και της Μαγνησίας. Η διαδικασία των υπηρεσιακών μεταβολών δεν έχει καν ξεκινήσει, όμως τα οργανικά κενά σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία λόγω συνταξιοδοτήσεων είναι περίπου 40 και πρέπει να καλυφθούν.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η έγκαιρη ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων στην έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς. Μόνο που για μία ακόμη φορά, οι διαδικασίες καθυστερούν και εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε… ομηρία.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλη Μούσιο, έως τέλος Μαρτίου θα έπρεπε να είχαν βγει οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. Η διαδικασία δεν έχει καν ξεκινήσει, με αποτέλεσμα όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές να πηγαίνουν πίσω.

Οπως κάθε χρόνο, προηγούνται οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών, στη συνέχεια έως το Μάιο γίνονται οι διορισμοί, προκειμένου να ακολουθήσουν οι αποσπάσεις και στη συνέχεια η πρόσληψη των αναπληρωτών έως 20 Αυγούστου.

«Προς το παρόν καμία διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει. Κανονικά έως 20 Αυγούστου, θα πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές, προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα από πλευράς επάρκειας εκπαιδευτικού προσωπικού», ανέφερε ο κ. Μούσιος, υποστηρίζοντας ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από τους ρυθμούς με τους οποίους θα γίνουν οι διαδικασίες το επόμενο διάστημα.

40 κενά από συντάξεις

Προς το παρόν, σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού, έχουν καταγραφεί περίπου 40 κενά. Πρόκειται για οργανικά κενά τόσο δασκάλων όσο και νηπιαγωγών και κάποια ειδικοτήτων.

Το σύνολο δε των κενών που καταγράφονται μέχρι στιγμής προέρχονται από συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου