ΤΟΠΙΚΑ

Χρέη για νερό 4,5 εκατομμυρίων στη ΔΕΥΑΜΒ

χρέη-για-νερό-45-εκατομμυρίων-στη-δευαμ-520018

Από απλήρωτους λογαριασμούς «μικρών» και «μεγάλων» – Δυνατότητα ρύθμισης οφειλών σε 100 δόσεις

«Τεφτέρι» ύψους σχεδόν 4,5 εκ. ευρώ κρατά η ΔΕΥΑΜΒ για απλήρωτους λογαριασμούς πελατών της. Πρόκειται για καταναλώσεις που έγιναν, χρεώθηκαν και δεν πληρώθηκαν… Πλέον, δίνεται δυνατότητα πληρωμής σε 100 δόσεις.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιο Παπαευσταθίου στον κατάλογο, υπάρχουν μικροί και μεγάλοι οφειλέτες, με το σύνολο των οφειλών να αγγίζει τα 4,5 εκ. ευρώ.

Για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, δίνεται η δυνατότητα και από τη ΔΕΥΑΜΒ, ρύθμισης του χρέους σε 100 δόσεις.

Οσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΥΑΜΒ μπορούν να υπαχθούν στο καθεστώς των 100 δόσεων, όπως έγινε και με τους οφειλέτες του Δήμου, των ασφαλιστικών ταμείων και της εφορίας. Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που βεβαιώνονται έως και τις 26 Μαΐου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων για ρύθμιση.

Σημειώνεται ότι από τη ΔΕΥΑΜΒ ήδη τρέχει πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών που ξεκινά από τα 41 ευρώ.

Σύμφωνα με την εισήγηση για οφειλές από 41 ευρώ έως και 200 ευρώ προβλέπονται μέχρι και τρεις μηνιαίες δόσεις.

Οφειλές από 201 ευρώ έως και 500 ευρώ μπορούν να ρυθμίζονται σε έως και έξι μηνιαίες δόσεις.

Οφειλές από 501 ευρώ έως και 1.000 ευρώ εξοφλούνται σε έως και εννέα μηνιαίες δόσεις. Δώδεκα δόσεις προβλέπονται για οφειλές από 1.001 έως και 3.000 ευρώ, ενώ από 3.001 ευρώ και πάνω προβλέπονται 18 δόσεις.

«Ασχέτως αν υπάγονται στην προηγούμενη ρύθμιση οι καταναλωτές μπορούν να υπαχθούν και στη ρύθμιση των 100 δόσεων», σημείωσε ο κ. Παπαευσταθίου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, απαντώντας σε ερώτηση του εκπροσώπου των εργαζομένων, κ. Δημ. Κουτσιφέλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου