ΤΟΠΙΚΑ

Εως 29 Μαΐου το πόρισμα για τη λαθροχειρία στη ΔΕΥΑΜΒ

εως-29-μαΐου-το-πόρισμα-για-τη-λαθροχειρ-520262

Το διπλό περιστατικό υπαλλήλων είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Οκτώβριο

Εως τις 29 Μαΐου αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά της για το περιστατικό της διπλής λαθροχειρίας στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ, η τριμελής εξεταστική επιτροπή που συστάθηκε για να ερευνήσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Το πόρισμα βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχε δοθεί θα έπρεπε να παραδοθεί στη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ σήμερα. Μετά όμως από αίτημα του Προέδρου της Επιτροπής Αρη Σαββάκη, το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης στη χθεσινή συνεδρίασή του έδωσε παράταση έως και τις 29 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο υπάλληλοι που έχουν παραδεχθεί «λαθροχειρία» στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ, δεν πέρασαν από πειθαρχικό συμβούλιο.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από έφοδο του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, στην ταμειακή υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ. Δύο υπάλληλοι βρέθηκαν στο προσκήνιο. Πρόκειται για εργαζόμενους που φέρονται να άπλωναν χέρι στα ταμεία της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να υπάρχει ταμειακό έλλειμμα ύψους άνω των 7.000 ευρώ. Ο ένας είχε ομολογήσει τις πράξεις του και επέστρεψε μέρος των χρημάτων, λίγες ώρες μετά την έφοδο του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, στην ταμειακή υπηρεσία. Ο δεύτερος ανέλαβε να επιστρέψει το ποσό που είχε αφαιρέσει από τα ταμεία, σε δόσεις των 100 ευρώ κάθε μήνα. Ο ένας υπάλληλος σήμερα κάνει χρήση της κανονικής του άδειας, ενώ ο δεύτερος έχει αλλάξει εργασιακό πόστο.

Οπως είχε αποκαλύψει ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων εισέπραττε μεγάλους λογαριασμούς άνω των 1.000 ευρώ από επιχειρήσεις ή ομίλους πολυκατοικιών, παρείχε αποδείξεις πληρωμής, στη συνέχεια όμως μέσω του κωδικού 15 έκανε αντιλογισμό (ακύρωση της πληρωμής) και τα χρήματα ήταν σαν να μην είχαν εισπραχθεί ποτέ.

Πάνω από 1.600 ακυρώσεις έγιναν μετά το 2013, σύμφωνα με τον κ. Μπέο, ο οποίος είχε προαναγγείλει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο διάστημα και με τι ποσά ακολουθούνταν η συγκεκριμένη τακτική και αν υπάρχει ζημία της εταιρείας ή πρόκειται για επιπόλαιη πράξη.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου