ΤΟΠΙΚΑ

Είσοδος μέσω τούνελ, έξοδος από την παραλιακή

είσοδος-μέσω-τούνελ-έξοδος-από-την-παρ-522202

Μία είσοδο και μία έξοδο από Βόλο προς Αγριά και αντίστροφα προτείνει ο Δήμος Βόλου

Μία είσοδο και μία έξοδο από το Βόλο προς την Αγριά και το αντίστροφο θα προτείνει η δημοτική αρχή, προκειμένου να αποφευχθεί το μποτιλιάρισμα που δημιουργείται στον κόμβο εξόδου του Περιφερειακού, στον παραλιακό οδικό άξονα.

Την ερχόμενη εβδομάδα και δεδομένου του κυκλοφοριακού προβλήματος στην παραλιακή της Αγριάς που επιδεινώθηκε μετά τη λειτουργία του τούνελ της Γορίτσας και τη λειτουργία διπλού φωτεινού σηματοδότη στον κόμβο του περιφερειακού, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, καλεί ευρεία σύσκεψη φορέων προκειμένου να δοθεί λύση στην ταλαιπωρία που ήδη υφίστανται πολίτες και επισκέπτες της περιοχής.

«Πραγματικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι οξύτερο μετά τη λειτουργία του Περιφερειακού. Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει προβληματιστεί. Δυστυχώς ο Δήμος Βόλου δεν είναι αρμόδιος για το θέμα. Είναι έργο του Υπουργείου και της Περιφέρειας. Εμείς όμως θα συγκαλέσουμε σύσκεψη προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε έστω και μια προσωρινή λύση», ανέφερε ο κ. Μπέος, προτείνοντας για τους καλοκαιρινούς μήνες τη δημιουργία μιας εισόδου και μιας εξόδου για την πόλη προκειμένου να αποφεύγεται το μποτιλιάρισμα.

Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι ούτε οι κυκλικοί κόμβοι θα συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος, υπογραμμίζοντας ότι μόνη λύση μπορεί να επιτευχθεί από την Τροχαία στο μέτρο του δυνατού.

Το θέμα ήρθε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από ερώτηση που κατέθεσε η παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας και επανέφερε ο επικεφαλής Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

Σημειώνεται ότι το πρώτο crash test για τον παραλιακό άξονα έγινε την περίοδο του Πάσχα, οπότε και τα αυτοκίνητα ήταν… κολλημένα επί ώρες σε ουρές. Το ίδιος σκηνικό επαναλήφθηκε κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου