ΤΟΠΙΚΑ

Προειδοποιήσεις για ποινικές διώξεις απευθύνει η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ

προειδοποιήσεις-για-ποινικές-διώξει-522363

Στην αντιπολίτευση του Δ.Σ. και την εκπρόσωπο του ΤΕΕ σε περίπτωση «διαρροής» εισηγήσεων ενόψει της σημερινής συνεδρίασης

Casus belli… σήμανε για την αντιπολίτευση στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ και το ΤΕΕ Μαγνησίας, η σημείωση της διοίκησης της επιχείρησης που συνόδευσε την αποστολή της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης, στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία του δημοτικού συμβούλου των Δρόμων Συνεργασίας, Κώστα Γαργάλα και της Προέδρου του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα: «Απαγορεύεται και διώκεται ποινικώς οιαδήποτε διαρροή, δημοσίευση ή κατοχή υπό τρίτων, μη μελών του Δ.Σ. εγγράφων που εμπεριέχονται στις εισηγήσεις χωρίς προηγούμενη συναίνεση της υπηρεσίας».

ΤΕΕ και αντιπολίτευση ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, εφόσον πρώτα δοθούν οι απαιτούμενες εξηγήσεις, για τη σημείωση της διοίκησης, που έρχεται όπως καταγγέλλουν, να επιβάλλει το νόμο της… σιωπής γύρω από ζητήματα που δεν αφορούν απλώς μία επιχείρηση ιδιωτικού δικαίου, αλλά τους καταναλωτές που είναι οι πολίτες του Δήμου Βόλου.

Η αυστηρή… προειδοποίηση που απευθύνει η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του οργάνου, έρχεται σαν το… κερασάκι στην τούρτα. Μόλις στην τελευταία συνεδρίαση, τόσο ο κ. Γαργάλας όσο και η Καπούλα είχαν καταγγείλει τη διοίκηση της εταιρείας για την παραλαβή των εισηγήσεων μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης -το ίδιο είχε γίνει και στο παρελθόν- κατηγορώντας την μάλιστα για αδιαφανείς πρακτικές.

Το τελευταίο κρούσμα όμως έρχεται να επιφέρει την οριστική ρήξη μεταξύ διοίκησης – αντιπολίτευσης και ΤΕΕ στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυς Καπούλα, η οποία σε απάντησή της προς τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Στ. Παπαευσταθίου, αναφέρει τα εξής:

«Στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ συμμετέχει το ΤΕΕ Μαγνησίας, του οποίου είμαι εκπρόσωπος. Βάσει της ιδιότητάς μου αυτής είμαι υποχρεωμένη να κοινοποιώ τα θέματα στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, ώστε να λειτουργώ σύμφωνα με τις αποφάσεις της και να εκφράζω τη συλλογικότητα του φορέα. Επίσης η ΔΕΥΑΜΒ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου κοινωφελούς χαρακτήρα που τα έσοδα της προέρχονται από δημοτικά τέλη και υποχρέωση όλων μας είναι να τηρούμε απαρεγκλίτως τη θεμελιώδη αρχή της διαφάνειας, η οποία πρέπει να διέπει τις λειτουργίες που αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση. Ωστε κατ’ αυτό τον τρόπο να εξυπηρετείται επίσης το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε πολίτη για ενημέρωση σε σχέση με την διαχείριση των δημοτικών πόρων. Κατόπιν των παραπάνω σας δηλώνω ρητά πως θα πράξω τα νόμιμα ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ Μαγνησίας και αποκρούω ως απαράδεκτη και μη σύννομη τη σημείωση της Ημερήσιας Διάταξης».

«Η ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι μαγαζί κανενός. Αφορά όλους τους πολίτες που θα πρέπει να ενημερώνονται για τις εισηγήσεις που υπάρχουν και τις αποφάσεις που λαμβάνονται», αντέδρασε από την πλευρά του και ο κ. Γαργάλας.

Αξίζει δε να σημειωθεί, όπως ανέφερε ο κ. Γαργάλας, ότι οι εισηγήσεις των θεμάτων δεν διανεμήθηκαν στα μέλη. Αντιθέτως οι ενδιαφερόμενοι μέλη του διοικητικού συμβουλίου κλήθηκαν να τις παραλάβουν από τη Γραμματεία κατά τις ώρες από 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου