ΤΟΠΙΚΑ

Σε δική του ρότα ο Δήμος Βόλου ~ Διαφοροποιείται από τη γραμμή της ΚΕΔΕ

σε-δική-του-ρότα-ο-δήμος-βόλου-διαφορο-523285

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τα ταμειακά διαθέσιμα κατατίθενται τη Δευτέρα στην Τράπεζα της Ελλάδας

Διαφοροποιεί τη θέση του από την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος ο Δήμος Βόλου, που με εισήγηση του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, θα αποδώσει τα ταμειακά του διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κατά τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, ο κ. Μπέος ανέφερε ότι το θέμα τέθηκε επί τάπητος στην ομάδα πλειοψηφίας -στον απόηχο της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική- και αποφασίστηκε ο Δήμος Βόλου να καταθέσει τα ταμειακά του διαθέσιμα σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην υπόθεση διάσωσης της χώρας.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Βόλου, έχει δώσει εντολή στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου, να παρουσιάσει αναλυτική έκθεση έως την ερχόμενη Παρασκευή για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, αφού αφαιρεθούν τα ανταποδοτικά τέλη, τα προνοιακά επιδόματα και τα συμβασιοποιημένα έργα και εφόσον διασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία των υπηρεσιών και οι μισθοί έως 30 Ιουνίου.

Η έκθεση της οικονομικής υπηρεσίας θα κοινοποιηθεί στους επικεφαλής των παρατάξεων και τη Δευτέρα, ο Δήμαρχος θα υπογράψει την εντολή να ανοίξει ο λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδος και να μεταφερθούν τα χρήματα.

«Πέρα από κομματικές αποχρώσεις και πολιτικές πεποιθήσεις, θεωρώ ότι όλοι θα πρέπει να συμβάλλουμε για τη σωτηρία της χώρας. Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στην Κυβέρνηση να διαπραγματευτεί. Γιατί αν η χώρα δεν βγει από το τέλμα δεν θα υπάρχει αύριο ούτε για τους Δήμους», εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης, ο Δήμαρχος Βόλου.

Υπέρ της εισήγησης τάχθηκε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, που άλλωστε καταψήφισε την εισήγηση στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Τις ενστάσεις του εξέφρασε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός. «Εάν μετά τις 30 Ιουνίου δεν επιστραφούν τα χρήματα τι θα γίνει με τους μισθούς, με τα έργα, με τη λειτουργία του Δήμους;», ρώτησε.

«Θα συνεργαστούμε με τον κ. Πατσιαντά να μου δείξει πώς να κάνω ένσταση. Εάν δεν επιστραφούν σημαίνει ότι υπάρχει αδυναμία και ταμειακό πρόβλημα που αφορά όλη τη χώρα», απάντησε ο κ. Μπέος.

«Θα συμφωνήσουμε να συνεισφέρει ο Δήμος μας στην εθνική προσπάθεια αν διασφαλιστεί η λειτουργία του Δήμου και η ομαλή καταβολή των μισθών», είπε από την πλευρά του το μέλος της Επιλογής Ευθύνης, Φώτης Λαμπρινίδης.

«Θα μας κάνουν επαίτες, σε αυτό στοχεύουν. Να πηγαίνουμε γονυπετής στα Υπουργεία. Αυτό είναι το ζητούμενο. Μην μπείτε σε αυτή τη λούμπα της Κυβέρνησης», διαφώνησε σε έντονο ύφος ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να μην καταθέσει τα ταμειακά του διαθέσιμα και καταψηφίζοντας την εισήγηση.

«Αλλάξαμε τη στάση μας για να βοηθήσουμε στην πατρίδα, μετά την αλλαγή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και τις εξηγήσεις που δόθηκαν», ανέφερε ο κ. Μπέος.

«Κατά τη γνώμη μας η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα έχει διάρκεια. Πρόκειται για μέτρο που ήταν αξίωση της Τρόικας και ήταν γνωστό από καιρό», κατηγορώντας τους Δρόμους Συνεργασίας ότι ανέλαβε ρόλο κυβερνητικών υπαλλήλων και τη δημοτική αρχή για «κωλοτούμπα». Η ΛΑΣ κατέθεσε δική της πρόταση ψηφίσματος και η απόφαση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων, λήφθηκε κατά πλειοψηφία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου