ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν εργασίες στον χωρισμένο στα δύο Αγ. Λαυρέντιο

ξεκίνησαν-εργασίες-στον-χωρισμένο-στ-524121

Για τη διάνοιξη του κεντρικού καλντεριμιού που είναι κλειστό επί δύο μήνες μετά την κατάρρευση τοιχίου

Συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στον χωρισμένο στα δύο… Αγιο Λαυρέντιο, μετά την κατάρρευση τοιχίου εξωτερικής περίφραξης σπιτιού, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί το κεντρικό καλντερίμι που οδηγεί στην πλατεία του χωριού.

Οι θυελλώδεις αντιδράσεις από κατοίκους του χωριού, όπου ο άνω… μαχαλάς δεν επικοινωνεί με τον κάτω, η σκληρή κριτική από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και η δημοσιοποίηση του προβλήματος που συμπλήρωσε δύο μήνες, οδήγησαν την περασμένη Τετάρτη, τα συνεργεία στον Αγιο Λαυρέντιο.

Βεβαίως, η κίνηση από το κεντρικό καλντερίμι δεν έχει αποκατασταθεί. Τα συνεργεία κάνουν πρώτα εργασίες αντιστήριξης του τοιχίου που κατέρρευσε. «Αν επιχειρήσουμε να μαζέψουμε πρώτα τα μπάζα, κινδυνεύει να πέσει όλο το σπίτι», εξηγεί ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης.

Οι εργασίες σύμφωνα με τον ίδιο γίνονται χειρονακτικά και μάλιστα πέτρα- πέτρα. Τα δε συνεργεία απασχολούνται πρωί – απόγευμα, δούλεψαν ακόμη και το περασμένο Σαββατοκύριακο για να απεγκλωβίσουν το δυνατό συντομότερο το χωριό.

Οπως καταγράφηκε και στο ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, δύο μήνες έχουν συμπληρωθεί από τότε που πεζούλα από ιδιωτική περίφραξη σπιτιού κατέρρευσε με αποτέλεσμα το κεντρικό καλντερίμι που οδηγεί στην πλατεία του Αγίου Λαυρεντίου να κλείσει από πέτρες και μπάζα. Ακόμη και σήμερα το καλντερίμι είναι αποκλεισμένο και το χωριό έχει «κοπεί» στα δύο.

Μόνιμοι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, ούτε καν στο αγροτικό ιατρείο που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, οι ιδιοκτήτες του καφενείου και της ταβέρνας που βρίσκονται επίσης στην πλατεία έχουν καταστραφεί οικονομικά από τη στιγμή που δεν πατά ούτε ένας τουρίστας, δύο μπακάλικα λειτουργούν με ελλείψεις προϊόντων στα ράφια τους καθώς δεν υπάρχει δρόμος για να κάνουν ανεφοδιασμό, ενώ ο φούρνος της Πλατείας κατάντησε φούρνος του Σαββατοκύριακου με τον ιδιοκτήτη να ανοίγει μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα και μάλιστα φέρνοντας ψωμί από το Βόλο επειδή δεν μπορεί να μεταφέρει τα σακιά με το αλεύρι. Ακόμη και οι κηδείες γίνονται σε ξωκλήσια. Η εκφορά γυναίκας που πρόσφατα πέθανε δεν έγινε από το σπίτι της επειδή το κεντρικό καλντερίμι ήταν κλειστό.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου