ΤΟΠΙΚΑ

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας τα ταμειακά διαθέσιμα του Βόλου

στο-δημοτικό-συμβούλιο-της-δευτέρας-τ-528403

Η ένθερμη τοποθέτηση του κ. Μπέου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ οδήγησε σε λογομαχία με το Δήμαρχο Θέρμης

Εκ νέου εισάγεται προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου Βόλου, στην τράπεζα της Ελλάδας. Η αρχική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου ήταν αρνητική.

Ωστόσο, στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας 11 Μαΐου, στις 6:30 το απόγευμα, η εισήγηση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου θα είναι θετική για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων μετά την τροπολογία στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, βάσει της οποίας εξαιρούνται από τη μεταφορά των διαθέσιμων τα χρήματα που προέρχονται από ανταποδοτικά τέλη, προνοιακά επιδόματα και χρήματα που αφορούν σε έργα για τα οποία έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις και βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Θα συμβάλλουμε στη διάσωση της χώρας», δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στον απόηχο της ολοκλήρωσης της πρώτης ημέρας του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαλκιδική.

Ο ίδιος μάλιστα εμφανίστηκε ένθερμος υποστηρικτής της εισήγησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, αναφορικά με το θέμα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι η θέρμη με την οποία τάχθηκε υπέρ της προσπάθειας διάσωσης της χώρας, οδήγησε σε σύγκρουση με το Δήμαρχο Θέρμης και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ, Θόδωρο Παπαδόπουλο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε το Δήμαρχο Βόλου να σταματήσει τις νουθεσίες. Ο κ. Μπέος αντέδρασε έντονα και φέρεται να προκάλεσε τον κ. Παπαδόπουλο να βγουν έξω από την αίθουσα για να τα πούνε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό, ο κ. Μπέος απάντησε: «Ουδέν σχόλιο. Είναι ένα περιστατικό που συμβαίνει καθημερινά ανάμεσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας, άνευ ουσίας και σχολιασμού».

Σήμερα, η ΚΕΔΕ αναμένεται να πάρει την τελική απόφαση για τα ταμειακά διαθέσιμα που θα αποτελέσει «μπούσουλα» και για τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων της χώρας.

Συνάντηση με Αντ. Σαμαρά

Στη Χαλκιδική βρίσκεται για το συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας και φυσικά η αυτοδιοίκηση.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Μπέος είχε συναντήσεις και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργο Πατούλη.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου