ΤΟΠΙΚΑ

Ανεξόφλητα τιμολόγια από το 2011 διεκδικεί το 1ο ΕΚ Βόλου

ανεξόφλητα-τιμολόγια-από-το-2011-διεκδικ-530242

Για το ρεύμα που παράγει από φωτοβολταϊκά

Χρήματα που οφείλονται στα σχολικά ταμεία από τη ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) ήδη από το 2011 και αγγίζουν το ποσό των 25.000 ευρώ θα διεκδικήσει το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου. Πρόκειται για χρήματα που αντιστοιχούν σε ανεξόφλητα τιμολόγια για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από το φωτοβολταϊκό πάρκο του σχολείου, που λειτουργεί στην ταράτσα του 1ου ΕΚ στο κτίριο του πρώην Πολυκλαδικού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Τσοκανάκης έχει ραντεβού στη ΛΑΓΗΕ στην Αθήνα. Εχει συγκεντρώσει τις καταστάσεις πληρωμών και τα ανεξόφλητα τιμολόγια και το σχολείο συνολικά διεκδικεί ποσό 25.000 ευρώ που εκκρεμεί από απλήρωτους λογαριασμούς από το 2011.

Το τελευταίο διάστημα, η ΛΑΓΗΕ εμφανίζεται να πληρώνει κανονικά το σχολείο για την ενέργεια που παράγεται από το φωτοβολταϊκό πάρκο. Εχουν πληρωθεί τα τιμολόγια του πρώτου τριμήνου -Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου- σε εκκρεμότητα όμως είναι ακόμη οι παλιές οφειλές.

Σημειώνεται ότι το φωτοβολταϊκό πάρκο του 1ου ΕΚ δημιουργήθηκε το 2009 και είναι οικονομικά ενεργό ήδη από το 2011, εξασφαλίζοντας σταθερό εισόδημα στο σχολείο της τάξης των 15.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό πάρκο προσέλκυσε το ενδιαφέρον μαθητών της Πολωνίας που ήρθαν να εκπαιδευτούν πάνω στα φωτοβολταϊκά συστήματα. Δεκαπέντε μαθητές και δύο καθηγητές από Επαγγελματικό Λύκειο στην Πολωνία φιλοξενήθηκαν από το 1ο ΕΚ Βόλου και εκπαιδεύτηκαν από καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας πάνω στα φωτοβολταϊκά πάρκα και τους ηλεκτρικούς αυτοματισμούς.

Παρακολούθησαν ταχύρρυθμα μαθήματα για φωτοβολταϊκά πάρκα, σενάρια βλαβών και αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, προγράμματα PLC και ρομποτικού αυτοματισμού.

Στο πλαίσιο της παραμονής τους επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης Μακρινίτσας, το κτίριο Τσαλαπάτα αλλά και το Τμήμα Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου