ΤΟΠΙΚΑ

Απλήρωτα τέλη από το 2001 διεκδικεί ο δήμος Βόλου από τον ΟΛΒ

απλήρωτα-τέλη-από-το-2001-διεκδικεί-ο-δήμο-530354

Του έστειλε μπιλιετάκι ύψους 6,7 εκ. ευρώ για τέλη καθαριότητας, φωτισμού και πρόστιμα

Απλήρωτα τέλη από το 2001 για καθαριότητα και φωτισμό και μαζί τα πρόστιμα καλείται να καταβάλλει ο Οργανισμός Λιμένος στα δημοτικά ταμεία του δήμου Βόλου. Χθες, ο Οργανισμός παρέλαβε «μπιλιετάκι» ύψους 6,7 εκ. ευρώ από το δήμο Βόλου και πλέον καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη και να τακτοποιήσει χρέη της τελευταίας 15ετίας σχεδόν.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο οικονομικός κλοιός σφίγγει γύρω από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου. Ο δήμος Βόλου παρέχει στο λιμάνι υπηρεσίες καθαριότητας και φωτισμού για τη χερσαία ζώνη. Ομως από τον Ιούλιο του 2007 οπότε και το λιμάνι έγινε ανώνυμη εταιρεία, δεν έχει καταβληθεί ούτε ευρώ στα δημοτικά ταμεία για τις προβλήτες 1, 2 και 3.

Ερωτηθείς ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Πέγιος, ανέφερε ότι ο δήμος -άγνωστο γιατί- δεν έχει βεβαιώσει τέλη φωτισμού και καθαριότητας για τις συγκεκριμένες τρεις προβλήτες. Ο Οργανισμός Λιμένος δεν πλήρωνε για υπηρεσίες που του παρέχονταν χωρίς να λαμβάνει λογαριασμό.

Βεβαίωση δημοτικών τελών και φόρων γίνονταν μόνο για την κεντρική προβλήτα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα καταστήματα, τα γραφεία και το πάρκινγκ.

Και πάλι όμως ο Ο.Λ.Β. κάθε χρόνο έκανε προσφυγή και ανακοπή κατά των τελών, καταβάλλοντας μόνο το 40% του συνολικού ποσού.

Στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου έκαναν… ταμείο. Συνολικά το ποσό από τα απλήρωτα τέλη καθαριότητας και φωτισμού στις προβλήτες 1, 2 και 3 και στην κεντρική προβλήτα, ανέρχονται μαζί με τα πρόστιμα στο ποσό των 6.700 ευρώ.

Το λιμάνι καλείται να προχωρήσει άμεσα στην αποπληρωμή του λογαριασμού. Σε κάθε περίπτωση, ο δήμος Βόλου, αν δεν δει χρήματα στα ταμεία του μπορεί να προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες από το Νόμο ενέργειες, όπως για παράδειγμα να κατασχέσει τραπεζικούς λογαριασμούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου