ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένουν οι οίκοι ανοχής με τροποποίηση της κανονιστικής

παραμένουν-οι-οίκοι-ανοχής-με-τροποπο-530513

Η προηγούμενη κανονιστική έκανε… έξωση στα «σπίτια» από το κέντρο του Βόλου

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της τροποποίησης της Κανονιστικής για τη χωροθέτηση των οίκων ανοχής στο Δήμο Βόλου. Εδώ και δύο χρόνια οι άδειες των 11 «σπιτιών» έχουν λήξει και δεν μπορούν να ανανεωθούν, καθώς η κανονιστική που ψηφίστηκε το 2013 ουσιαστικά… έσβηνε τα «κόκκινα φώτα» από το κέντρο του Βόλου. Ηδη οι εκδιδόμενες γυναίκες έχουν προσφύγει κατά της Κανονιστικής που τους κάνει έξωση από το κέντρο της πόλης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η υπόθεση θα εξεταστεί από το ΣτΕ τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η Κανονιστική που ψηφίστηκε το 2013 από το τότε δημοτικό συμβούλιο, ουσιαστικά έδιωχνε από την πόλη τους οίκους ανοχής. Αφορμή αποτέλεσε Νόμος που απαγορεύει τη δραστηριότητά τους σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από Εκκλησίες, σχολεία και φροντιστήρια.

Εδώ και δύο χρόνια, οι οίκοι ανοχής είναι στον αέρα. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως προβλέπεται περιφερειακά και συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους εντός του Βόλου, χωρίς όμως να έχουν την απαιτούμενη άδεια.

Οι εκδιδόμενες γυναίκες έχουν προσβάλλει την Κανονιστική στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η υπόθεση θα εξεταστεί τον ερχόμενο μήνα. Πριν από αυτό, ο Δήμος Βόλου, επιχειρεί να δώσει λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί για τις γυναίκες που ασκούν το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο και που δραστηριοποιούνται πάνω από 60 χρόνια στην πόλη.

Θα γίνει τροποποίηση της Κανονιστικής προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν νόμιμα τη δραστηριότητά τους στα «σπίτια» που λειτουργούν και σήμερα. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, ενώ ενδεχόμενο κλείσιμο των οίκων ανοχής δεν θα σημάνει μόνο λουκέτα στα σπίτια. Αναμένεται να δημιουργήσει και κοινωνικό πρόβλημα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου