ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικός έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του

εκπαιδευτικός-έδωσε-τραγικό-τέλος-στ-530759

Εφτιαξε βρόχο και κρεμάστηκε από το μπαλκόνι του σπιτιού του

Στο πένθος βύθισε την εκπαιδευτική οικογένεια της Μαγνησίας, η είδηση του τραγικού τέλους που έδωσε στη ζωή του εκπαιδευτικός του νομού. Πρόκειται για έναν 44χρονο εκπαιδευτικό ο οποίος βρέθηκε την Πέμπτη το πρωί, κρεμασμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού όπου διέμενε μαζί με τους γονείς του στον Αγιο Στέφανο. Είχε φτιάξει αυτοσχέδιο βρόχο από σχοινί και έγραψε με τραγικό τρόπο τον επίλογο της ζωής του.

Η είδηση του θανάτου του 44χρονου συγκλόνισε την εκπαιδευτική κοινότητα ιδίως στο σχολείο όπου δίδασκε. «Ηταν η χαρά του σχολείου. Πάντα πρόσχαρος, χαμογελαστός, αγαπητός στους μαθητές και τους καθηγητές. Πώς; Τι; Γιατί; Ο Χρήστος ο δικός μας; Δεν μπορούμε να απαντήσουμε στα ερωτήματα», ανέφεραν συνάδελφοί του.

Το σχολείο όπου δίδασκε λειτούργησε αλλά σε βαριά ατμόσφαιρα πένθους. Οταν ανακοινώθηκε στους μαθητές η τραγική είδηση, τα παιδιά ξέσπασαν σε κλάματα. Κανένα δεν πίστευε ότι ο αγαπημένος τους εκπαιδευτικός δεν θα είναι πλέον κοντά τους.

Από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ενα μεγάλο Γιατί. Γιατί ένας υπέροχος άνθρωπος να φεύγει από τη ζωή τόσο πρόωρα;

Γιατί ένας εκπαιδευτικός να αφήνει τους αγαπημένους του μαθητές χωρίς τη παρουσία του;

Γιατί ένας εξαίρετος συνάδελφος να φτωχαίνει με την απουσία του την εκπαιδευτική κοινότητα;

Αυτό το μεγάλο Γιατί μας βασανίζει Χρήστο.

Δε μπορούμε να πιστέψουμε ότι ένα άνθρωπος που τιμούσε το Δημόσιο Σχολείο, που μάχονταν για τους μαθητές με ειδικές ικανότητες, που στήριξε με την παρουσία του το σχολείο του και την ειδική αγωγή, που με το χιούμορ του απάλυνε κάθε γκρίζο που υπήρχε στη ζωή των μαθητών και των συναδέλφων του, δεν είναι πια μαζί μας.

Ξέρουμε ότι αυτό το Γιατί δε θα απαντηθεί ποτέ. Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι ήδη λείπεις σ’ εμάς τους συναδέλφους σου, στους αγαπημένους σου μαθητές, στους δικούς σου ανθρώπους.

Καλό ταξίδι Χρήστο».

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας: «Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το προσωπικό της Διεύθυνσης, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκπαιδευτικού για τον ξαφνικό και απροσδόκητο χαμό του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου