ΤΟΠΙΚΑ

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο η «τύχη» του κλειστού Γυμναστηρίου Αγριάς

στο-ελεγκτικό-συνέδριο-η-τύχη-του-κλ-532722

Στις 22 Μαΐου θα κριθεί αν η αρχική σύμβαση είναι νόμιμη

Ενα άδειο «κουφάρι» κινδυνεύει να μείνει το Κλειστό Γυμναστήριο Αγριάς. Το κτίριο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 70% περίπου, κινδυνεύει όμως να μην αποπερατωθεί ποτέ. Η αρχική σύμβαση του έργου κρίθηκε άκυρη και οι εργασίες σταμάτησαν προ τριμήνου. Στις 22 Μαΐου εκδικάζεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο η νομιμότητα της αρχικής σύμβασης και η απόφαση του δικαστηρίου θα κρίνει το μέλλον ενός έργου που θα αποτελέσει «κυψέλη άθλησης» για μια ολόκληρη περιοχή.

Με απόφαση που αναρτήθηκε χθες στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ο Δήμος Βόλου υποβάλλει αίτηση αναίρεσης στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγριάς.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ που ξεκίνησε το 2003. Ο τότε Δήμος Αγριάς, αντί να στείλει τη σύμβαση προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, έστειλε το φάκελο του έργου στον Επίτροπο. Ο Επίτροπος είναι αρμόδιος να εγκρίνει συμβάσεις έργων έως μισό εκ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά το έργο εγκρίθηκε από τον Επίτροπο. Χρόνια μετά και με αφορμή συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση των εργασιών στον εξωτερικό κυρίως χώρο, το Ελεγκτικό Συνέδριο όχι μόνο δεν ενέκρινε τη συμπληρωματική σύμβαση αλλά έβγαλε άκυρη και την αρχική σύμβαση.

Τους τελευταίους τρεις μήνες το έργο είναι σταματημένο. Ο εργολάβος έχει περιφράξει το χώρο, έχει τοποθετήσει φωτισμό και σύστημα συναγερμού για να αποτρέπει τυχόν κλοπές και φθορές και βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνεδριάζει στις 22 Μαΐου για να κρίνει το μέλλον ενός σημαντικού έργου για την περιοχή.

Εξώδικο για την πλαζ

Στο μεταξύ, με απόφαση που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο Δήμος Βόλου ανέθεσε σε δικαστικό επιμελητή την επίδοση δύο εξωδίκων στους επιχειρηματίες που ανέλαβαν να λειτουργήσουν την πλαζ, μετά όμως από δύο χρόνια σχεδόν ο χώρος δεν έχει λειτουργήσει.

Τα εξώδικα θα αποσταλούν στη Μύκονο όπου εδρεύει η επιχείρηση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου