ΤΟΠΙΚΑ

Στους ρυθμούς των πανελλαδικών τα Λύκεια της Μαγνησίας

στους-ρυθμούς-των-πανελλαδικών-τα-λύκ-534369

Δοκιμαστικές εκπομπές VBI, καθαριότητες και συντηρήσεις φωτοτυπικών και εκτυπωτικών μηχανημάτων

Στους ρυθμούς των πανελλαδικών εξετάσεων βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τα Λύκεια της Μαγνησίας που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα.

Με ευθύνη των διευθυντών και των καθηγητών γίνονται δοκιμαστικές εκπομπές του συστήματος VBI για τη λήψη θεμάτων και στη συνέχεια τα θέματα εκτυπώνονται και αναπαράγονται όπως θα γίνει και κατά τη διαδικασία των εξετάσεων.

Παράλληλα με τις δοκιμαστικές εκπομπές, τα λύκεια προετοιμάζονται σε όλα τα επίπεδα: από την καθαριότητα μέχρι τη συντήρηση των φωτοτυπικών μηχανημάτων.

«Τα σχολεία αυτή την περίοδο μοιάζουν όπως τα νοικοκυριά που προετοιμάζονται για το Πάσχα, με καθαριότητα και ασβεστώματα», σχολίασε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Ηδη τα σχολεία προετοιμάζονται για μυοκτονίες, καθαρισμό των θρανίων, καθαρισμό των χώρων υγιεινής. Γίνονται δε και συντηρήσεις των φωτοτυπικών και εκτυπωτικών μηχανημάτων, που είναι αρκετά δαπανηρές για τα σχολικά ταμεία. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η συντήρηση ενός φωτοτυπικού μηχανήματος κοστίζει περίπου 400 ευρώ, ενώ η αντικατάσταση ενός μελανιού από εκτυπωτή στοιχίζει περίπου 60 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εξεταζόμενη σχολική ύλη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 7 Μαΐου.

Αυτή την εβδομάδα έως και τις 13 Μαΐου θα πρέπει να προμηθευτούν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων το «δελτίο εξεταζομένου» και ταυτόχρονα να ενημερωθούν για τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα δώσουν εξετάσεις.

Τα δελτία εξεταζόμενων θα χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά της ταυτότητας των κατόχων τους, που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς και στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων το τρέχον σχολικό έτος. Ολοι οι υποψήφιοι πρέπει να παραλάβουν το δελτίο, καθώς είναι απαραίτητο έγγραφο για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές.

Στις 18 Μαΐου ξεκινά ο Γολγοθάς των Πανελλαδικών. Οπως είναι γνωστό στους 1.500 ανέρχονται οι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι των Λυκείων του νομού, που θα περάσουν από τη γραπτή πανελλήνια διαδικασία διεκδικώντας την εισαγωγή τους στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από αυτούς, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ τελειόφοιτοι και απόφοιτοι ανέρχονται στους 1.483.

Η αυλαία των πανελληνίων εξετάσεων ανοίγει τη Δευτέρα 18 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους μαθητές των ΓΕΛ.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου