ΤΟΠΙΚΑ

Μαγειρέματα για το νέο προεδρείο

μαγειρέματα-για-το-νέο-προεδρείο-534395

Στο σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, κατήγγειλε η ΔΑΣ – ΟΤΑ στον απόηχο του 43ου Συνεδρίου

ντιπρόσωποι της ΔΑΣ, η επικεφαλής της παράταξης, Εύη Καρυδάκη, υποστήριξε ότι η συγκρότηση του προεδρείου καθυστερεί προκειμένου τα τοπικά στελέχη του Ενιαίου Ψηφοδελτίου να «πάρουν γραμμή» από το κέντρο για «τις κολεγιές που θα αναπτύξουν».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Εμείς επιμένουμε στη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού- αναλογικού προεδρείου», υπογράμμισε η κ. Καρυδάκη, τονίζοντας ότι ρυθμιστής θα είναι ο εκλεγμένος κ. Μπάλλας, δεδομένου ότι τόσο η ΔΑΣ όσο και το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, κατέλαβαν από πέντε έδρες στις πρόσφατες εκλογές. «Περιμένουμε ακόμη τη σύγκλιση των παρατάξεων και τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου», είπε η κ. Καρυδάκη.

Η ίδια αναφερόμενη στις εργασίες του 43ου Συνεδρίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ, έκανε λόγο για ένα κατ’ όνομα συνέδριο. «Απέκλεισαν αντιπροσώπους, νόθευσαν τη θέληση των εργαζομένων, τραμπούκισαν, διέκοψαν τις διαδικασίες και ακολούθησαν παρελκυστική τακτική για να μην γίνει εν τέλει συζήτηση για το ποιος φταίει για τα προβλήματά μας, για το ποια είναι η λύση και πως θα την πετύχουμε, για να μην αναγκαστούν να προσδιορίσουν καταστατικό συνέδριο, για να συνεχίσουν να κρύβουν τις ομοιότητές τους πίσω από τις διαφορετικές τους ταμπέλες. Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Από την αρχή μέχρι το τέλος του Συνεδρίου έδρασαν μεθοδευμένα για να μην αποκαλυφτούν οι ιδεολογικές και πολιτικές συγκλίσεις των παρατάξεων του παλιού και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που έχουν κοινή περπατησιά στο δρόμο της στήριξης και της νέας συγκυβέρνησης, της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της Ε.Ε».

Η ίδια άφησε αιχμές για παζάρια και μεταγραφές στελεχών της πρώην ΠΑΣΚΕ στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συσπείρωσης των εργαζομένων γύρω από τη ΔΑΣ «κόντρα στη σήψη του παλιού κα νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην ενίσχυση της ΔΑΣ σε έδρες στο 43ο Συνέδριο.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση, η ΔΑΣ πήρε 117 ψήφους και εξέλεξε 8 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο (από 133 ψήφους και 7 μέλη). Η πρώην ΠΑΣΚΕ (σήμερα «Συνδικαλιστική Ανατροπή») πήρε 217 ψήφους και 14 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο (από 330 ψήφους και 18 μέλη το 2009). Η πρώην ΑΣΚ (σήμερα ΜΕΤΑ, παράταξη που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 106 ψήφους και 7 μέλη (από 56 ψήφους και ένα μέλος το 2009). Η ΔΑΚΕ πήρε 72 ψήφους και πέντε μέλη (από 107 και έξι μέλη το2009). Οι «Αγωνιστικές Κινήσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) πήραν 23 ψήφους και ένα μέλος (από 29 ψήφους και ένα μέλος). Για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το επόμενο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, η ΔΑΣ έβγαλε 22 (από 25), η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» 40 (από 64), το ΜΕΤΑ 20 (από 11), η ΔΑΚΕ 14 (από 20), οι «Αγωνιστικές Κινήσεις» 5 (από 5).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου