ΤΟΠΙΚΑ

800 λάμπες προς επιστροφή

800-λάμπες-προς-επιστροφή-534439

Συνεργεία φωτισμού προχωρούν σε αλλαγές λαμπτήρων οι οποίοι καίγονται σε λίγες μόνο ώρες

Μπλακ άουτ στην υπηρεσία φωτισμού του Δήμου Βόλου, έχει προκαλέσει ελαττωματική παρτίδα με λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού. Συνεργεία προχωρούν σε αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού όπου ειδοποιούνται, μέσα σε λίγες όμως ώρες το πρόβλημα επιστρέφει και μαζί οι διαμαρτυρίες πολιτών. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 800 ελαττωματικοί λαμπτήρες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι καμένες λάμπες είναι από τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών για τα οποία υπάρχουν αναφορές σε ημερήσια βάση προς το Δήμο. Είτε διαδικτυακά, είτε τηλεφωνικώς είτε μέσα από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών, πολίτες καταγράφουν καμένες λάμπες στις γειτονιές τους και ζητούν την αντικατάστασή τους.

Τα αιτήματα προωθούνται στο τμήμα φωτισμού του Δήμου Βόλου προκειμένου να αντικατασταθούν οι καμένοι λαμπτήρες, που αποτελούν πρόβλημα κυρίως για δημότες που διαμένουν σε συνοικίες εκτός κέντρου και τα βράδια ο δημοτικός φωτισμός είναι το μοναδικό φως στη γειτονιά.

Συνεργεία προχωρούν στην αντικατάσταση των λαμπτήρων, τους τελευταίους όμως μήνες, οι παρεμβάσεις είναι… δώρο – άδωρο. Οι λάμπες δεν προλαβαίνουν να λειτουργήσουν για λίγες ώρες και καίγονται.

Τουλάχιστον 800 τεμάχια έχουν επιστραφεί από το Δήμο Βόλου στην προμηθεύτρια εταιρεία στην Αθήνα από τον περασμένο Νοέμβριο έως σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 100 καινούριες λάμπες κάθε μήνα, μόλις τοποθετηθούν στα φωτιστικά σώματα, καίγονται, βυθίζοντας και πάλι στο σκοτάδι τις γειτονιές.

Τα συνεργεία δημοτικού φωτισμού του Βόλου, έχουν βρει τον… μπελά τους. Από τη μία αντικαθιστούν τις λάμπες και από την άλλη οι καινούριες λάμπες καίγονται.

Για κάθε λαμπτήρα δίνονται 2.000 ώρες ζωής εγγύηση. Στις συγκεκριμένες όμως περιπτώσεις η «ζωή» τους δεν διαρκεί περισσότερο από λίγες ώρες.

Βάσει της σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος Βόλου, οι λαμπτήρες αντικαθίστανται από την εταιρεία, η οποία μάλιστα επιβαρύνεται και με τα μεταφορικά.

Το καλοκαίρι, αναμένεται να βγει νέος διαγωνισμός στον αέρα, με πιο αυστηρές προδιαγραφές. Θα είναι ύψους 110.000 ευρώ και αφορά σε 11.000 τεμάχια λαμπτήρων διαφόρων ειδών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου