ΤΟΠΙΚΑ

Στην ΤτΕ ποσό 3,8 εκ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

στην-ττε-ποσό-38-εκ-ευρώ-από-τα-ταμειακά-δ-534489

Ανοιξε λογαριασμό σε ιδιωτική τράπεζα για να καταθέσει τα χρήματα που χρειάζεται άμεσα

Ισως ο πρώτος από το σύνολο των 25 φορέων της Μαγνησίας, είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που κατέθεσε τελικώς τα ταμειακά του διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Για την ακρίβεια άφησε τα χρήματα στο λογαριασμό που ούτως ή άλλως διέθετε στην Τράπεζα της Ελλάδας, μεταφέροντας αυτά που χρειάζεται για την κάλυψη άμεσων αναγκών του σε ιδιωτική τράπεζα.

Τα ταμειακά διαθέσιμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, βρίσκονται ήδη στη διάθεση του Κράτους, σύμφωνα με τον Πρύτανη, Γιώργο Πετράκο. Πρόκειται για ποσό 3,8 εκ. ευρώ, το οποίο το κράτος μπορεί να χρησιμοποιήσει για εσωτερικό δανεισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκο, το θεσσαλικό ΑΕΙ είχε ούτως ή άλλως λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, μέσω του οποίου κινείται σε οικονομικό επίπεδο. Μετά την απόφαση της Συγκλήτου, που άναψε πράσινο φως για την απόδοση των ταμειακών διαθεσίμων, αυτό που έκανε ήταν ουσιαστικά να αφήσει στον τραπεζικό λογαριασμό τα χρήματα που δεν χρειάζεται άμεσα και να μεταφέρει όσα χρειάζεται σε άλλο λογαριασμό σε ιδιωτική τράπεζα. Συνολικά μεταφέρθηκε σε ιδιωτική τράπεζα ποσό περίπου 2,6 εκ. ευρώ που προορίζεται για την κάλυψη άμεσων αναγκών για πληρωμή διαγωνισμών, λειτουργικά έξοδα, σίτιση και κάλυψη λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Οπως ανέφερε ο κ. Πετράκος, βάσει της εγκυκλίου που έχει παραλάβει το Π.Θ. μπορεί να εκταμιεύσει την ίδια ημέρα από το ποσό που άφησε στην ΤτΕ ποσό ίσο με το 10% των χρημάτων που διέθεσε, ενώ αν χρειαστεί μεγαλύτερο ποσό θα πρέπει να περιμένει δύο εργάσιμες ημέρες.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου