ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσιακή άφιξη του Young Endeavor στο λιμάνι του Βόλου

εντυπωσιακή-άφιξη-του-young-endeavor-στο-λιμάνι-το-536580

Θα είναι επισκέψιμο για το κοινό την Τρίτη από τη 1 μ.μ. έως τις 4 μ.μ.

Λιμάνι στο Βόλο έπιασε τη Δευτέρα το πρωί το παραδοσιακό ιστιοφόρο του Αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού STS Young Endeavor. Επί της υποδοχής έσπευσαν ιστιοπλοϊκά της πόλης, στελέχη της δημοτικής αρχής, μέλη του Συλλόγου «Αργοναύτες» και οι μαθητές του Ναυτικού Τομέα του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι μαθητές των δύο σχολείων ήταν οι πρώτοι που έκαναν ποδαρικό ανεβαίνοντας στο ιστιοφόρο. Μάλιστα, η αντιπροσωπεία του Ναυτικού Τομέα του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, έδωσε στον πλοίαρχο το Θυρεό του τομέα και ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα για το καλωσόρισμα. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του ιστιοφόρου και στη συνέχεια όλοι μαζί, μετέβησαν στο Δημαρχείο Βόλου.

Εκεί η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Γεωργία Τοκαλή Μποντού σε συνεργασία με το Σύλλογο Αργοναυτών, παρουσίασαν στους φιλοξενούμενους – μέλη του πληρώματος, το ταξίδι της Αργούς. Λίγη ώρα αργότερα, οι σύγχρονοι Αργοναύτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη θρυλική Αργώ και να βαδίσουν νοερά στα χνάρια του Ιάσονα.

Την Τρίτη, το πλήρωμα του Young Endeavor θα επισκεφθεί την Πορταριά και τη Μακρινίτσα. Στη συνέχεια, από τη 1 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, θα βρίσκεται στο ιστιοφόρο, προκειμένου να υποδεχθεί τους πολίτες που θα θελήσουν να ξεναγηθούν στους χώρους του και να ενημερωθούν για το ταξίδι.

Σημειώνεται ότι το ιστιοφόρο που κάνει το γύρο του κόσμου με πανιά, πραγματοποιεί στο Βόλο τη μία και μοναδική του στάση σε λιμάνι της Ελλάδας κατόπιν πρόσκλησης από το Δήμο Βόλου και τη διοίκηση του Λιμένος Βόλου.

Το πλήρωμα του ιστιοφόρου αποτελείται από 12 αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού της Αυστραλίας με καπετάνιο τον Lieutenant Commander Gavi Dawe και 24 εκπαιδευόμενους άντρες και γυναίκες.

Ερχεται από την Καλλίπολη όπου χιλιάδες Αυστραλοί είχαν χάσει τη ζωή τους από τους Τούρκους στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και επόμενος σταθμός θα είναι το Σαουθάμπτον.

Ο κατάπλους του εντυπωσιακού ιστιοφόρου αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο. Την άφιξη του ιστιοφόρου θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρέσβης της Αυστραλιανής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. John Griffin σήμερα το απόγευμα, οπότε και από τις 6μ.μ. έως τις 8μ.μ. το πλήρωμα θα παραθέσει γεύμα στη δημοτική αρχή και φορείς της πόλης.

Ο απόπλους έχει οριστεί για την Τετάρτη στις 10 το πρωί. Το πλήρωμα θα ανοίξει πανιά για τον επόμενο προορισμό του, αποχαιρετώντας το λιμάνι του Βόλου.

Σύμφωνα με την κ. Τοκαλή Μποντού, η παραμονή του Young Endeavor, αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία παγκόσμιας τουριστικής προβολής του Βόλου ως του λιμανιού της θρυλικής Αργούς, δεδομένου ότι το ταξίδι καλύπτει συνεργείο του πληρώματος και προβάλλεται διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο.

Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ ΑΕ κ. Ιωάννης Πρίγκος, «η άφιξη του εντυπωσιακού ιστιοφόρου δεν είναι άσχετη με την τουριστική δυναμική που αναπτύσσει συνεχώς το λιμάνι του Βόλου. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων, τα οποία θα προσεγγίσουν το λιμάνι του Βόλου αυτό το καλοκαίρι. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μια σημαντική προβολή του λιμανιού και της πόλης μας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ΟΛΒ, ο οποίος υλοποιεί και θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις, έχοντας στόχο την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας, της συνεργασίας και συναδέλφωσης του λιμανιού του Βόλου με άλλα μεγάλα λιμάνια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου