ΤΟΠΙΚΑ

«Καραμπόλα» για τους κυκλικούς κόμβους στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

καραμπόλα-για-τους-κυκλικούς-κόμβο-541254

Νέες σκληρές κόντρες και επιθέσεις μεταξύ Αχ. Μπέου, Νατάσσας Οικονόμου και Απ. Παπατόλια

«Καραμπόλα» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή τους πέντε κυκλικούς κόμβους που προωθούνται στην πόλη για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Βόλου και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ύψους 18.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ, «σκανδάλισε» την αντιπολίτευση που άφησε αιχμές για ανάθεση έργων σε ημετέρους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η συζήτηση δεν άργησε να παρεκτραπεί. Βαριές εκφράσεις σηματοδότησαν τη φραστική «καραμπόλα»: «πολιτικοί απατεώνες», «απατεώνες του στοιχήματος με εισαγγελική βούλα», «τεμπέληδες».

Τη συζήτηση άνοιξε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Νατάσσα Οικονόμου, με αφορμή την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το 2015. Στην αναμόρφωση προβλέπεται κονδύλι 25.000 ευρώ όσο το ύψος της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε ο Δήμος Βόλου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη μελέτη των πέντε κυκλικών κόμβων με στόχο την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης. Η κ. Οικονόμου μίλησε για καταστρατήγηση της Νομοθεσίας περί δημοσίων έργων και έψεξε τη δημοτική αρχή που ανέθεσε στο Πανεπιστήμιο τη μελέτη των πέντε κόμβων, ενώ είχε γίνει διαγωνισμός και είχε υπογραφεί σύμβαση με τεχνικό γραφείο για τους πρώτους δύο κόμβους.

Στο θέμα αντέδρασε έντονα ο αντιδήμαρχος, Θαν. Σταυρίδης, ο οποίος έψεξε την προηγούμενη δημοτική αρχή για την υπογραφή σύμβαση για τους δύο κόμβους στις 30 Αυγούστου, μία ημέρα δηλαδή πριν παραδώσει τη σκυτάλη στη νέα δημοτική αρχή. «Ψεύδεστε», απάντησε η κ. Οικονόμου που μίλησε για διαγωνιστική διαδικασία που ήταν σε εξέλιξη από το Μάρτιο του 2014.

Τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νίκο Ηλιού, κατονόμασε ο δημοτικός σύμβουλος, Απ. Παπατόλιας, υποστηρίζοντας ότι «βαφτίζεται το κρέας ψάρι για να δοθεί έργο σε κολλητό της δημοτικής αρχής». «Υπάρχει μεθόδευση για την απευθείας ανάθεση στο γραφείο του κ. Ηλιού», είπε χαρακτηριστικά.

– Γ. Μουλάς: Κι εσείς ως Νομάρχης κ. Παπατόλια είχατε συνεργασία με τον κ. Ηλιού.

– Απ. Παπατόλιας: Για ερευνητικά ζητήματα. Δεν έκανα χάρες σε κολλητούς

– Γ. Μουλάς: Εχετε ξεχάσει τα δικά σας με τις απευθείας αναθέσεις και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος με τις προγραμματικές συμβάσεις που κάνατε. Είστε ο τελευταίος που πρέπει να μιλάει.

– Αχ. Μπέος: Τα περί διαπλοκής πέφτουν στο κενό. Ούτε τον ξέρω τον άνθρωπο. Μια φορά τον συνάντησα στο γραφείο όταν του ζήτησα προσφορά για τους κυκλικούς κόμβους. Λειτουργούμε με γνώμονα το καλό της πόλης. Προφανώς οι προηγούμενοι ήθελαν να εξυπηρετήσουν υποχρεώσεις τους και γι’ αυτό ανέθεσαν τους δύο κόμβους σε συγκεκριμένο τεχνικό γραφείο έναντι 9.500 ευρώ που δεν ξέρω αν έχει κάνει όχι κυκλικούς κόμβους αλλά ούτε πολυκατοικία. Απορώ πώς συνεχίζετε να θέτετε ζητήματα αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας. Αυτό είναι το σάπιο πολιτικό σύστημα.

Νατάσσα Οικονόμου: Μου κάνει εντύπωση το θράσος σας. Ιδίως όταν έχετε και προσωπικές εκκρεμότητες. Λύστε τες και μετά μιλήστε για άλλους.

– Αχ. Μπέος: Εκκρεμότητες δεν έχω με το Δήμο ή την πόλη μου. Είμαι κρυστάλλινος.

– Απ. Παπατόλιας: Οι απατεώνες του στοιχήματος είναι το σάπιο πολιτικό σύστημα.

– Αχ. Μπέος: Είναι οι πολιτικοί απατεώνες σαν κι εσένα.

– Απ. Παπατόλιας: Είστε απατεώνας με εισαγγελική βούλα.

– Αχ. Μπέος: Δεν θα πέσω στο ολίσθημα ενός τεμπέλη που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του.

– Απ. Παπατόλιας: Εγώ είμαι κάθε μέρα στη δουλειά μου. Εσείς τι δουλειά κάνετε;

– Γ. Μουλάς: Τα προσωπικά να σταματήσουν.

– Ν. Οικονόμου: Να μην υπάρχουν όμως εκατέρωθεν προκλήσεις.

– Μίνα Καλογήρου: Ο καθένας να κοιτάει την καμπούρα του. Εσείς κ. Παπατόλια με τι χρήματα κάνατε τον προεκλογικό σας αγώνα;

– Απ. Παπατόλιας: Με δικά μου χρήματα.

– Αχ. Μπέος: Κύριε Παπατόλια, δεν μπορείτε να μιλάτε εσείς που αναθέσατε έργο σε έναν πεθαμένο. Εσείς που κριθήκατε δύο φορές για την υπόθεση του κ. Ζήση και του κ. Καρτάλη. Αφήστε ρε ξεφτίλες να κριθώ κι εγώ. Πού βρήκε τα λεφτά ο κοπρίτης; Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Με χρήματα των πολιτών, 100.000 ευρώ έκανε προεκλογικό αγώνα.

Η αναστάτωση που δημιουργήθηκε ήταν μεγάλη, με προσωπικές κόντρες εκτός μικροφώνου μεταξύ συμβούλων της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου