ΤΟΠΙΚΑ

Ξεσηκωμός για καθηγητή στη Γεωπονική Σχολή

ξεσηκωμός-για-καθηγητή-στη-γεωπονική-642104

Φοιτητές τον κατηγορούν για αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά και ζητούν μέτρα από το σύλλογο καθηγητών και την Πρυτανεία του Π.Θ.

Χλευασμός, ειρωνεία, υποβάθμιση της προσωπικότητάς τους… Με αυτές τις λέξεις περιγράφουν την «αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά» καθηγητή τους, φοιτητές του Τμήματος Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που ήδη από την Παρασκευή το πρωί έχουν προχωρήσει σε κατάληψη της Γεωπονικής Σχολής.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Η κατάληψη ήταν το ύστατο μέτρο για να κάνουμε γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τα δύο τελευταία χρόνια με το συγκεκριμένο καθηγητή», αναφέρουν φοιτητές του τμήματος.

Οπως περιγράφουν μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ο καθηγητής απευθύνεται στους φοιτητές με χλευασμούς, ειρωνικά σχόλια. «Υποβαθμίζει και προσβάλλει την προσωπικότητά μας συστηματικά», αναφέρουν.

Πολλές φορές δε, επιχείρησαν να έρθουν σε επαφή μαζί του, να του μιλήσουν και να αποκατασταθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών. «Είτε το γραφείο του είναι κλειδωμένο, είτε πρέπει να ειδοποιήσουμε πρώτα το θυρωρό και αν μπορεί να μας δεχθεί. Μέχρι και σήμερα δεν καταφέραμε να συναντηθούμε μαζί του», αναφέρουν φοιτητές.

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δύο χρόνια τώρα, έχουν απευθυνθεί στο Σύλλογο των Καθηγητών. Εχουν στείλει δύο επιστολές, ζητώντας τη λήψη μέτρων για την εξομάλυνση της κατάστασης, καμία όμως αλλαγή δεν υπήρξε. «Ζητάμε αλλαγή σχέσεων και να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα. Δεν πάει άλλο», έλεγαν φοιτητές.

Σημειώνεται ότι εκτός από την «αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά», ο συγκεκριμένος καθηγητής εμφανίζεται ιδιαίτερα αυστηρός και στα μαθήματα.

«Το 80% των φοιτητών που βρίσκεται στο πτυχίο και χρωστάει μόνο το μάθημα που διδάσκει ο συγκεκριμένος καθηγητής, κόβεται. Υπάρχουν φοιτητές που έχουν ξενοικιάσει από το Βόλο, επέστρεψαν στο σπίτι τους κι όμως καλούνται κάθε εβδομάδα να παραδίδουν εργασία από τον καθηγητή», περιγράφουν οι φοιτητές.

Το θέμα πάντως, ξέφυγε από τα στενά όρια του τμήματος, όσο κι αν οι φοιτητές επιδίωξαν να δοθεί μία λύση εκ των έσω.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η Πρυτανεία είναι ενήμερη για το πρόβλημα και πρόκειται άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εξομάλυνση της κατάστασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου