ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς ρεύμα λόγω… κεραμοσκεπής κάτοικοι του Πηλίου!

χωρίς-ρεύμα-λόγω-κεραμοσκεπής-κάτοι-643845

Αδυνατούν να πληρώσουν το κόστος για σκεπή με πλάκα Πηλίου και η ΔΕΗ δεν τους δίνει ρεύμα

Χωρίς δική τους παροχή ρεύματος λειτουργούν δεκάδες κύριες και εξοχικές κατοικίες στο Πήλιο λόγω… κεραμοσκεπής. Το Προεδρικό Διάταγμα Πηλίου επιβάλλει η στέγη να είναι από πλάκα Πηλίου και όσοι έχουν κεραμίδια, δεν μπορούν να πάρουν ρεύμα. Η ηλεκτροδότησή τους γίνεται μέσα από διαρκείς παρατάσεις του εργοταξιακού ρεύματος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, έρχονται 55 αιτήματα ιδιοκτητών κύριας και εξοχικής κατοικίας, κυρίως από την περιοχή του Πηλίου, που ζητούν παράταση της παροχής εργοταξιακού ρεύματος μέχρι τέλος του 2015.

Οπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Θανάσης Σταυρίδης, η πλειονότητα των περιπτώσεων αφορά σε ιδιοκτήτες κατοικιών που δεν μπορούν να αποκτήσουν δική τους παροχή ρεύματος λόγω κεραμοσκεπής.

Οι στέγες των σπιτιών τους είναι από κεραμίδια, ενώ το Προεδρικό Διάταγμα του Πηλίου επιβάλλει την κατασκευή στεγών από πλάκα Πηλίου.

Ομως το κόστος της κατασκευής σκεπής από πλάκα Πηλίου είναι ακόμη και τετραπλάσιο σε σχέση με αυτό της κεραμοσκεπής. Οι περισσότεροι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο κόστος της στέγης από πλάκα, με αποτέλεσμα η διαδικασία της ηλεκτροδότησής τους να σταματά στα γκισέ της ΔΕΗ.

Δεν μπορούν να αποκτήσουν δική τους παροχή ρεύματος κι ως εκ τούτου, τα νοικοκυριά λειτουργούν με εργοταξιακό ρεύμα.

Οι περισσότερες αιτήσεις για παράταση του εργοταξιακού ρεύματος, σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, προέρχονται από κατοίκους της Μακρινίτσας, Ζαγοράς, Μηλίνας, από το Βένετο κ.α.

Πρόκειται για κύριες αλλά και εξοχικές κατοικίες, που πλέον συμπεριλαμβάνονται στη λίστα εκείνων που μπορούν υπό προϋποθέσεις να πάρουν παράταση στη χρήση εργοταξιακού ρεύματος.

Ανάμεσα στο σύνολο των 55 πρώτων αιτήσεων που έρχονται επί τάπητος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μία βιοτεχνία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα αποφασίστηκε η επέκταση του μέτρου εκτός από τις κύριες κατοικίες, σε δευτερεύουσες, βιοτεχνίες, επιχειρήσεις και καταστήματα υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου