ΤΟΠΙΚΑ

Γλίτωσαν τις απολύσεις οι 7 εργαζόμενοι του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ

γλίτωσαν-τις-απολύσεις-οι-7-εργαζόμενο-645734

Ο Υπουργός Εσωτερικών αποδέχθηκε αίτημα του Δήμου Βόλου για την εργασιακή «σωτηρία» των υπαλλήλων

Λίγες ημέρες πριν δουν την… πόρτα της εξόδου από τις θέσεις εργασίας τους γλίτωσαν την απόλυση οι επτά εργαζόμενοι του πρώην Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου. Αίτημα που κατέθεσε η δημοτική αρχή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, έγινε αποδεκτό -σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου- και αναστέλλεται η απόλυση των επτά μέσα στο Μάρτιο.

Οπως είναι γνωστό, πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης που κοινοποιήθηκε στο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, έδειχνε το δρόμο της εξόδου από τις πολιτιστικές δομές σε επτά πρώην εργαζόμενους του πρώην Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου. Η απόλυση των επτά, που θεωρούνται «η ψυχή των πολιτιστικών δομών στην πόλη», θα οδηγούσε σε πλήρη αποδόμηση της Διεύθυνσης Πολιτισμού.

Η υπόθεση φέρει τις ρίζες της στο 2009. Κατά τη συνένωση επιχειρήσεων και οργανισμών, είχε αποφασιστεί οι 17 υπάλληλοι του πρώην Καλλιτεχνικού Οργανισμού να μεταφερθούν στον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Το 2010 το δημοτικό συμβούλιο Βόλου είχε αποφανθεί ότι οι 17 υπάλληλοι δεν μπορούν να μεταφερθούν στο νέο οργανισμό. Οι δέκα υπάλληλοι αποφάσισαν να κινηθούν δικαστικά. Ωστόσο το δικαστήριο αποφάνθηκε αρνητικά επί του αιτήματός τους και είδαν την… πόρτα της εξόδου. Οι υπόλοιποι επτά είχαν προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και σε παράσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κερδίζοντας ουσιαστικά χρόνο εργασιακής ζωής. Ομως, το 2012, 112 συμβασιούχοι της υπηρεσίας καθαριότητας που είχαν απολυθεί προχώρησαν σε καταγγελία εις βάρος των 7 του πρώην Κ.Ο.Δ.Β. στο σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης.

Δύο και πλέον χρόνια μετά την καταγγελία, οι ελεγκτές αποφάνθηκαν ότι οι 7 κακώς μετατάχθηκαν στο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Με το πόρισμά τους το οποίο κοινοποίησαν εκτός από το Δήμο Βόλου και στο Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, καλούν το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, να απολύσει τους επτά εργαζόμενους και μάλιστα εντός των επόμενων δύο μηνών.

Για την απόλυση των επτά υπήρξε άμεση κινητοποίηση, Μάλιστα, με ψήφισμά του, το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, τάχθηκε κατά των απολύσεων. Από το γραφείο Τύπου του Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου, έγινε γνωστό ότι οι απολύσεις αναστέλλονται.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος και η Δημοτική Αρχή χαιρετίζουν την αποδοχή από το νέο υπουργό Εσωτερικών, κ. Νίκο Βούτση, του σε κάθε περίπτωση δίκαιου αιτήματος για την παραμονή των επτά υπαλλήλων του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ (Πρώην Καλλιτεχνικού), στις θέσεις τους και την αναστολή της επαπειλούμενης απόλυσης τους από τον προσεχή μήνα.

Ηταν ένα αίτημα που η Δημοτική Αρχή στήριξε και προώθησε με σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μακριά από λαϊκισμούς και ενέργειες εντυπωσιασμού, αφού αφορούσε τόσο την τύχη των συγκεκριμένων εργαζομένων – συνεργατών μας και των οικογενειών τους, όσο και την εύρυθμη λειτουργία ενός οργανισμού, όπως ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, με την πολύπλευρη και πολύτιμη συνεισφορά στην τοπική κοινωνία.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες μας προς τον Υπουργό Εσωτερικών, για την ευαισθησία και την ευρύτητα πνεύματος που επέδειξε στην ικανοποίηση του αιτήματος που του θέσαμε, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τόσο τους εργαζομένους του Δήμου, όσο και το σύνολο των πολιτών, ότι η Δημοτική Αρχή υπάρχει, δρα και λειτουργεί για να υπερασπίζεται και να μάχεται για τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της πόλης και της κοινωνίας, παραμένει μακριά από αγκυλώσεις, υστεροβουλίες και ενδεχόμενους ρεβανσισμούς και μόνη της επιδίωξη είναι η ανάδειξη του Βόλου στην πόλη που όλοι ονειρευόμαστε, στην πόλη που μας αξίζει».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου