ΤΟΠΙΚΑ

Στο εδώλιο δύο καθηγητές

στο-εδώλιο-δύο-καθηγητές-646486

Είχαν κριθεί ένοχοι πρωτόδικα για σωματική βλάβη από αμέλεια σε μαθητή κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής

Στις δικαστικές αίθουσες θα ζωντανέψει για μία ακόμη φορά ο εφιάλτης στον οποίο εξελίχθηκε μαθητική εκδρομή Γυμνασίου της Μαγνησίας στη διάρκεια της οποίας, το 2008, 14χρονος τότε μαθητής είχε αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Στο εδώλιο θα καθίσουν δύο καθηγητές οι οποίοι πρωτόδικα κρίθηκαν ένοχοι για σωματική βλάβη από αμέλεια, μετά από μηνυτήρια αναφορά των γονέων του μαθητή. Από τους τέσσερις συνολικά καθηγητές που κατηγορούνταν, οι δύο αθωώθηκαν ενώ οι άλλοι δύο είχαν καταδικαστεί σε 18 και 12 μήνες φυλάκιση αντίστοιχα, ο δεύτερος με αναστολή. Οι καταδικασθέντες είχαν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Σήμερα, στις 9 το πρωί, πρόκειται να εξεταστεί η έφεση που κατέθεσαν οι δύο εκπαιδευτικοί. Στο πλευρό τους θα έχουν την ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Η υπόθεση αφορά τη σχολική χρονιά 2007 – 2008. Τότε, Γυμνάσιο της Μαγνησίας και συγκεκριμένα η β’ και γ’ τάξη είχαν αποφασίσει να πάνε εκδρομή στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μία ημέρα πριν την αναχώρηση των μαθητών από τη Ζάκυνθο για την επιστροφή τους στον Αλμυρό και ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι εκπαιδευτικές περιηγήσεις, ο 14χρονος τότε μαθητής στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου είχαν καταλύσει, αντιμετώπισε έντονους πόνους μετά από πρόβλημα υγείας.

Οι καθηγητές κατηγορήθηκαν ότι δεν έδρασαν άμεσα για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο, ενώ κατηγορήθηκαν ακόμη ότι την επόμενη ημέρα όταν τα εκδρομικά πούλμαν βρίσκονταν στην Ιτέα, επιστρέφοντας, και το ίδιο πρόβλημα επανεμφανίστηκε στο μαθητή δεν τον μετέφεραν στο πλησιέστερο Νοσοκομείο.

Οι εκπαιδευτικοί αντέκρουσαν τις κατηγορίες, καταθέτοντας ότι φρόντισαν για την άμεση μεταφορά του μαθητή στο Νοσοκομείο. Φρόντισαν να ειδοποιήσουν τους γονείς και να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους έδωσαν όταν κατά την επιστροφή της σχολικής εκδρομής κι ενώ ο μαθητής εμφάνισε και πάλι έντονους πόνους, ζητήθηκε από τους ίδιους να μην μεταφέρουν το παιδί στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αλλά στο Βόλο για να το εξετάσει γιατρός με τον οποίο είχαν φροντίσει να κλείσουν ραντεβού.

Στη σημερινή δίκη, οι δύο καθηγητές θα έχουν στο πλευρό τους την ΕΛΜΕ Μαγνησίας. «Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ, θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί έκαναν στο ακέραιο το καθήκον τους και αναμένουμε να δικαιωθούν», ανέφερε ενόψει του σημερινού δικαστηρίου, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Σωκράτης Σαβελίδης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου