ΤΟΠΙΚΑ

Σε ετοιμότητα για τα αδέσποτα οι φιλόζωοι του Βόλου

σε-ετοιμότητα-για-τα-αδέσποτα-οι-φιλόζ-646548

Προκειμένου να αποτρέψουν περισυλλογή ζώων πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού

Σε αυξημένη ετοιμότητα για ενδεχόμενη επιχείρηση περισυλλογής αδέσποτων ζώων πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του Δήμου Βόλου βρίσκεται ο Φιλοζωικός Σύλλογος Βόλου «Κόσμος και Φύση».

Εχει ρίξει… σύρμα στα μέλη του «αν δουν βανάκι να βγαίνει για περισυλλογή αδέσποτων να προχωρήσουν άμεσα σε καταγγελία είτε στην Αστυνομία είτε στην Εισαγγελία Βόλου».

Πληροφορίες των φιλόζωων που θέλουν να ετοιμάζεται νέα επιχείρηση περισυλλογής αδέσποτων έχουν σημάνει συναγερμό στο σύλλογο, που ήδη έχει παρέμβει με τέσσερις μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία Βόλου. Οι δύο αφορούν σε «παράνομη περισυλλογή αδέσποτων», μία για τη φάτνη με ζωντανά ζώα που στήθηκε στον Αγιο Νικόλαο και μία για την κατάσταση που επικρατούσε στο Κυνοκομείο στο Μαυρόλοφο Αλμυρού.

Από την πλευρά του πάντως, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσιος Μπατζιάκας, διαψεύδει σε κατηγορηματικό τόνο ότι προετοιμάζονται επιχειρήσεις περισυλλογής αδέσποτων. «Τα πάντα θα γίνουν με απόλυτη νομιμότητα. Ο διαγωνισμός εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή και μόλις ολοκληρωθεί και προκύψει ο ανάδοχος τότε θα ξεκινήσει η περισυλλογή αποκλειστικά για το καταφύγιο του Δήμου Βόλου στη θέση Μαραθάς», ανέφερε ο κ. Μπατζιάκας.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου