ΤΟΠΙΚΑ

Μόνο πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

μόνο-πτήσεις-τσάρτερ-στο-αεροδρόμιο-ν-646711

Προβλέπονται για τη φετινή θερινή σεζόν μετά την… ανώμαλη προσγείωση με τη Ryanair

Μόνο πτήσεις τσάρτερ προβλέπονται μέχρι στιγμής στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου. Προς το παρόν καμία εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τακτικά δρομολόγια από και προς τον τοπικό αερολιμένα. Το… παράθυρο προς την Ευρώπη δείχνει να κλείνει για τη φετινή θερινή σεζόν, μετά και την άτακτη φυγή -σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα- της Ryanair.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εννέα συνολικά εταιρείες έχουν ανακοινώσεις πτήσεις για το καλοκαίρι του 2015 προς το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου. Ολες όμως οι αεροπορικές εταιρείες εκτελούν πτήσεις τσάρτερ κάτι που σημαίνει ότι απευθύνονται σε οργανωμένα γκρουπ μέσω τουριστικών πρακτόρων.

Υπάρχει βεβαίως η δυνατότητα διάθεσης και μεμονωμένων εισιτηρίων, θα χρειαστεί ωστόσο αρκετή τύχη για την εύρεση έστω και ενός εισιτηρίου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και προς συγκεκριμένο προορισμό. Κι αυτό γιατί οι πτήσεις τσάρτερ γίνονται σχεδόν γεμάτες και τα εισιτήρια που διατίθενται είναι λιγοστά και για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Αυτό σημαίνει ότι οι αεροδιάδρομοι επικοινωνίας με την Ευρώπη, κλείνουν για μεμονωμένους ταξιδιώτες που θα θελήσουν να πετάξουν από τη Ν. Αγχιάλο σε ευρωπαϊκούς προορισμούς και το αντίστροφο. Πέρυσι, τη δυνατότητα να ταξιδέψουν προς Μπέργκαμο, Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη και από εκεί μέσω ανταπόκρισης σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, έδινε η Ryanair. Φέτος, με τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί έως αυτή τη στιγμή, οι κάτοικοι της Θεσσαλίας… προσγειώθηκαν αναγκαστικά. Η απόρριψη από το ελεγκτικό συνέδριο πρότασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για χρηματοδότηση της γραμμής της Ryanair μέσω διαφήμισης προκειμένου να συνεχιστούν οι πτήσεις, φαίνεται ότι θα κρατήσουν τελικώς μακριά από τη Ν. Αγχίαλο τα αεροπλάνα της εταιρείας.

Αυτά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και αν μέχρι και τον Απρίλιο η Ryanair δεν αποφασίσει να ζητήσει άδεια προσγείωσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει διαμορφωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, η Niki θα πετά κάθε Τρίτη από Βιέννη προς Βόλο και επιστροφή. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 12 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως και τις 13 Οκτωβρίου.

Κάθε Παρασκευή στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου αναμένονται προσγειώσεις από τα αεροπλάνα των εταιρειών Transavia από Αμστερνταμ (24/4-9/10), Small Planet από Λονδίνο (22/5-9/10), Germania από Λονδίνο (22/5-9/10), Small Planet από Λονδίνο (15/5-2/10), Monarch από Λονδίνο (15/5-2/10) και Enter Air από Μάντσεστερ (15/5-2/10).

Κάθε Σάββατο αναμένονται αεροπλάνα της Austrian από Βιέννη (23/5-26/9), της Hop από Γενεύη (27/6-15/8) και της Transavia France από Παρίσι (18/4-3/10).

Τέλος, κάθε Κυριακή η Small Planet θα πετά από Λονδίνο (24/5-4/10).

Η πρεμιέρα των πτήσεων τσάρτερ θα γίνει στις 18 Απριλίου και μέχρι τότε, φορείς και όχι μόνο ελπίζουν στο να δοθεί λύση στο αδιέξοδο με τη Ryanair.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου