ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα από την καθαριότητα θα κάνει η άτυπη δημοτική αστυνομία

πρεμιέρα-από-την-καθαριότητα-θα-κάνει-649228

Θα ελέγχεται η τήρηση των κανόνων αποκομιδής απορριμμάτων και σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται πρόστιμα

Πρεμιέρα στους δρόμους της πόλης κάνει από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Μαρτίου, η άτυπη δημοτική αστυνομία του Βόλου. Το έργο των δημοτικών υπαλλήλων που θα ασκούν καθήκοντα της τέως δημοτικής αστυνομίας θα ξεκινήσει από τον τομέα της καθαριότητας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οπως είναι γνωστό, με απόφαση Δημάρχου, από 1η Μαρτίου, 12 δημοτικοί υπάλληλοι, θα αναλάβουν παράλληλα με τα καθήκοντά τους και τις αρμοδιότητες που είχε η δημοτική αστυνομία. Πρόκειται για εργαζόμενους από τις υπηρεσίες πρασίνου, καθαριότητας, ακόμη και για διοικητικούς υπαλλήλους και χειριστές που καλούνται να βγουν στους δρόμους.

Ο δεκάλογος των αρμοδιοτήτων τους, περιλαμβάνει ό,τι υπήρχε στο καθηκοντολόγιο της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας: έλεγχος της παράνομης στάθμευσης, τραπεζοκαθισμάτων, παράνομης διαφήμισης, εγκαταλειμμένα οχήματα, αυτοψίες. Θα φορούν ειδικά μπλουζάκια και θα έχουν τη δυνατότητα να βεβαιώσουν παραβάσεις και να επιβάλλουν πρόστιμα.

Η επιστροφή της δημοτικής αστυνομίας έστω και με διαφορετική μορφή, θα γίνει από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου. Υπάλληλοι της διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Βόλου, που έχουν επιφορτιστεί και την αστυνόμευση θα προχωρήσουν σε εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των κανόνων αποκομιδής απορριμμάτων.

Σε πρώτη φάση έμφαση θα δοθεί στο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων «πόρτα- πόρτα» που εφαρμόζεται από την 1η Δεκεμβρίου, στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος. Οι κάδοι απορριμμάτων απομακρύνθηκαν και πλέον η αποκομιδή γίνεται από απορριμματοφόρα που εκτελούν συνεχή δρομολόγια στο κέντρο, σταματώντας για δύο λεπτά ανά δίωρο σχεδόν σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο. Το μέτρο που συνδυάστηκε με τις κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο του Βόλου προς το παρόν δεν έχει πετύχει. Κάτοικοι και καταστηματάρχες αφήνουν τις σακούλες με τα σκουπίδια τους εκεί που μέχρι και πρότινος υπήρχαν κάδοι απορριμμάτων.

Οι υπάλληλοι θα απευθύνουν συστάσεις στους παραβάτες, ενώ σε δεύτερη φάση προβλέπεται από τον Κανονισμό Καθαριότητας, η επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ και στους υπότροπους πρόστιμο 500 ευρώ. Στη συνέχεια οι έλεγχοι θα επεκταθούν και στους υπόλοιπους τομείς καθαριότητας.

Σημειώνεται ότι ο Κανονισμός Καθαριότητας προβλέπει παραβάσεις που τιμωρούνται με χρηματικές ποινές που ξεκινούν από τα 100 ευρώ και μπορούν να φθάσουν τις 10.000 ευρώ.

Οπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος «πρόκειται για μια νέα αρχή προκειμένου να υπάρξει και νέα αναβάθμιση στις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες του Βόλου και για το λόγο αυτό είναι περισσότερο από αναγκαία η συνεργασία και η κατανόηση όλων. Ευχόμαστε να μην υπάρξει ούτε μία παράβαση, σημείωσε ο κ. Μπέος, προκειμένου όλοι μαζί να δημιουργήσουμε και να απολαύσουμε το Βόλο των ονείρων μας, την πόλη που αγαπάμε, την πόλη που μας αξίζει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου