ΤΟΠΙΚΑ

«Πληγή» στο τούνελ της Γορίτσας

πληγή-στο-τούνελ-της-γορίτσας-649257

Το έργο εγκαινιάστηκε μόλις πριν από 2 μήνες και ήδη οι αντοχές του δοκιμάζονται

Μία λακκούβα διαμέτρου σχεδόν 40 εκατοστών άνοιξε στο οδόστρωμα στο τούνελ της Γορίτσας. Η διοχέτευση του συνόλου της κυκλοφορίας από το Βόλο προς την Αγριά και αντίστροφα μέσω του Περιφερειακού και της σήραγγας, λόγω των έργων στο παραλιακό οδικό δίκτυο, εκτιμάται ότι δοκιμάζει τις αντοχές του έργου που παραδόθηκε στην κυκλοφορία πριν από δύο μήνες και ήδη «λυγίζει» στο πρώτο… crash test.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι που έχουν επιφορτιστεί το έργο της ασφαλούς λειτουργίας της σήραγγας ενημέρωσαν τον εργολάβο για την εμφάνιση της λακκούβας. Όπως επεσήμαναν η εμφάνιση της λακκούβας δημιουργεί κινδύνους στην ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, κυρίως των δικύκλων που διέρχονται από το σημείο.

Η… πληγή στο οδόστρωμα άνοιξε σε απόσταση περίπου 700 μ. από την είσοδο στο τούνελ στο ρεύμα προς Βόλο. Υπήρξε ενημέρωσε ότι άμεσα θα αποκατασταθεί.

Ο ασφαλτοτάπητας όμως παρουσιάζει φθορές αν και πολύ μικρές και σε άλλα σημεία. Εκτιμάται ότι υπήρξε επιβάρυνση από τη στιγμή που προ 15ημέρου περίπου, έκλεισε ο παραλιακός δρόμος προς Αγριά για τις ανάγκες ολοκλήρωσης της σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου της Αγριάς με το Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου. Το παραλιακό οδικό δίκτυο θα παραμείνει κλειστό για περίπου ένα μήνα και έως τότε, το σύνολο της κυκλοφορίας θα εκτρέπεται μέσω του περιφερειακού.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα… crash test από το οποίο περνά το έργο που παραδόθηκε στην κυκλοφορία μόλις προ διμήνου.

Η σήραγγα εγκαινιάστηκε μόλις στις 22 Δεκεμβρίου. Είναι μήκους 600μ. περίπου και μαζί με την κοιλαδογέφυρα 440μ. και το τμήμα μέχρι τα Αστέρια Αγριάς μήκους 600μ., στοίχισε συνολικά 40 εκ. ευρώ εκ των οποία τα 25 εκ. ευρώ είναι το κατασκευαστικό κόστος και τα 15 εκ. ευρώ οι απαλλοτριώσεις.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου