ΤΟΠΙΚΑ

Τριπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις στη Μαγνησία

τριπλάσιοι-οι-θάνατοι-από-τις-γεννήσε-650848

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2015 καταγράφηκαν στα ληξιαρχεία της Μαγνησίας 377 θάνατοι έναντι μόλις 119 γεννήσεων

Τριπλάσιος και πλέον είναι ο αριθμός των θανάτων έναντι των γεννήσεων μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2015 στη Μαγνησία. Η… πλάστιγγα γέρνει προς την πλευρά των θανάτων, σύμφωνα με τις ληξιαρχικές πράξεις που έγιναν στα κατά τόπους ληξιαρχεία του νομού.

Στις 377 ανέρχονται οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου μέσα στο πρώτο δίμηνο στη Μαγνησία. Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν στο Βόλο -132 πράξεις- και ακολουθούν Ν. Ιωνία (52), Αλμυρός (28), Ν. Αγχίαλος (19), Κάρλα (17), Πτελεός (11), Αγριά (11), Σηπιάδα (10), από οκτώ πράξεις θανάτου καταγράφτηκαν στις περιοχές Αισωνίας, Αρτέμιδος, Πορταριάς, 7 σε Ζαγορά και Αφέτες, 5 στις Μηλιές, 4 στο Μούρεσι και στη Σούρπη, 3 στην Ανάβρα και στην Ιωλκό, 2 στην Αλόννησο και μία στην Αργαλαστή.

Την ίδια ώρα που οι λίστες των ληξιαρχείων βάφονταν… μαύρες, ελάχιστες ήταν οι γεννήσεις. Μόλις 119 γεννήσεις στο σύνολο του νομού, εκ των οποίων οι 118 δηλώθηκαν στο Βόλο και μία στη Ν. Ιωνία.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν νέα… συρρίκνωση του πληθυσμού του νομού. Μέσα στο 2014 ο πληθυσμός της Μαγνησίας, συρρικνώθηκε κατά 1.267 άτομα σύμφωνα με τα στοιχεία των ληξιαρχικών πράξεων που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι θάνατοι ήταν 2,5 φορές περισσότεροι αριθμητικά σε σχέση με τις γεννήσεις.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015, οι θάνατοι είναι τριπλάσιοι και πλέον από τον αριθμό των γεννήσεων.

Την ίδια ώρα, στα ληξιαρχεία του νομού, καταγράφηκαν 58 πράξεις γάμων, 38 διαζύγια και δύο σύμφωνα συμβίωσης, ένα στη Σκιάθο και ένα στην Αλόννησο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου