ΤΟΠΙΚΑ

Περίοδος χάριτος… τέλος για την αποχέτευση

περίοδος-χάριτος-τέλος-για-την-αποχέ-651098

Οπου υπάρχει δίκτυο θα γίνουν συνδέσεις

Η περίοδος χάριτος φαίνεται να τελειώνει για τους κατοίκους χωριών του Πηλίου που μέχρι σήμερα δεν έχουν φροντίσει να συνδέσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους με το αποχετευτικό δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ. Σε μερικές εκατοντάδες υπολογίζονται τα σπίτια και οι επιχειρήσεις, κυρίως σε Πορταριά και Ιωλκό, που δεν έχουν φροντίσει ούτε… αίτηση να κάνουν για να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ, που περνά έξω από τις περιουσίες τους.

Ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αχιλλέας Μπέος εμφανίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, αποφασισμένος να βάλει τέλος στη νοοτροπία του «δεν με νοιάζει», αναλαμβάνοντας όπως είπε το πολιτικό κόστος.

Σημείωσε με την άρνησή τους να συνδεθούν στο δίκτυο αποχέτευσης, οι κάτοικοι επιβαρύνουν το περιβάλλον. Με την ολοκλήρωση του Κανονισμού Αρδευσης, που όπως ανέφερε θα ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου, παρά τις φωνές αντιδρώντων που… «σιγοντάρονται από την αντιπολίτευση», σειρά θα έχει και η σύνδεση των σπιτιών και επιχειρήσεων με το δίκτυο αποχέτευσης.

Μέσα στον ερχόμενο μήνα, αναμένεται εξάλλου να έρθει προς ψήφιση και το νέο Οργανόγραμμα της ΔΕΥΑΜΒ, με στόχο, όπως είπε ο κ. Μπέος, να θεραπευτούν παθογένειες που υπάρχουν σήμερα.

Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Μπέος ζήτησε από την Πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ να επισπευστεί η πραγματογνωμοσύνη που έχουν ξεκινήσει τρεις πραγματογνώμονες που όρισε το ΤΕΕ για την τελική επιμέτρηση των εργασιών της ΕΡΓΗΛ, προκειμένου τα στοιχεία να κατατεθούν υπόψη των δικαστικών αρχών.

Παραίτηση

Στη συνεδρίαση έγινε γνωστό ότι τέλος Μαρτίου, συνταξιοδοτείται ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ, Δημ. Οικονομίδης, ενώ παράλληλα, γνωστοποιήθηκε η παραίτηση της Διευθύντριας Οικονομικών Θεμάτων, κ. Πηνελόπης Δεληευθυμίου, που επικαλείται προσωπικούς λόγους.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου